Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
SongBird - специалист
Здравейте,

Скоро се нанесох на ново място. Там има един стар, General ASG24RGD-W, климатик, който вдига страшно много шум. Реших, че ще го сменям с нещо по-модерно. Говорих с един приятел, който се занимава с климатици, но той каза, че няма да стане, защото тръбния път е с тръби 18мм/10мм(ако не ме лъже паметта), а всички нови са с по-малък диаметър.

Идеята е да не се кърти да се слагат нови тръби. Предполагам дебелините на тръбите имат оношение към дебита на климатичния агент. Не може ли в големите тръби на вход и на изход да се сложи стесняване до съответните за новия климатик дебелини и така да се ограничи. От там, стига охладителния агент да не си смени фазата, би трябвало да е едно и също, нали така?

Кажете някакви мнения, може ли да стане това?

Поздрави!
вт ное 27, 2018 10:19 amSongBird написа:
Здравейте,
...
Кажете някакви мнения, може ли да стане това?
Поздрави!
Не съм спец, ама просто успокоително ши ти кажа ко мисля.
Сякаш няма да има проблем, както си я намислил- широките тръби само в стената, а останалото редуцирано.
шоп - майстор
И аз не съм спец. През живота си съм монтирал само един климатик.

Предполагам е прав приятелят Ви, защото е видял конкретиката. Денивелацията между вътрешното и вътрешно тяло е много важна. Дължината на трасето също. То най лесно да се сложи още 50-100 грама фреон, но маслото дали ще се върне в компресора?

Може да се получат така наречените зони "маслени капани"

В крайна сметка, който погледне на място и си разбира от работата може да прецени и изчисли скоростта на фреона и дали има оасност от глад за масло при компресора. Има решения от типа маслени трапове и подобни.

П.П. ако сте прави и тръбите са ф18 и ф 10 стария климатик сигурно е бил 60000 бту и на фреон 22
plamen6703 - майстор
вт ное 27, 2018 10:19 amSongBird написа:
Говорих с един приятел, който се занимава с климатици, но той каза, че няма да стане, защото тръбния път е с тръби 18мм/10мм(ако не ме лъже паметта), а всички нови са с по-малък диаметър.....
...Идеята е да не се кърти да се слагат нови тръби.
Поздрави!
Не знам как твоя приятел не ти е казал, че нов климатик не се инсталира на стар тръбен път. Ще ти отпаднат условията по гаранцията и отделно от това фирмата по поддръжката рискува да си навлече беля като монтира нов климатик на стар тръбен път, защото може да има проблеми след това с рекламации. Може да стане, ако подпишеш документ, че се отказваш от гаранцията и се монтира по твое желание на стария тръбен път. Монтират, взимат ти парите за монтажа и приключват отношенията възложител/изпълнител.
Желая ти успехи! :partyman:

Тема "Климатик с преоразмерени медни тръби." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: