Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
storming - специалист
Здравейте,

имам някакъв проблем с един от климатиците, и ще ми бъде нужен някой разбиращ да го погледне.
Модела е LG ASNW096BNR3. Проблема е, че както си работи добре в режим на отопление понякога забива в Preheating (defrost) и седи така с часове. Не съм хванал някаква закономерност кога го прави и колко продължително стои така, просто нямам времето да седя и да го наблюдавам постоянно.
Важно е да се отбележи, че когато го прави външоното тяло не е замръзнало, ламелите са чисти (климатика мина пълна профилактика преди сезона и уж всичко беше наред).
В момента също седи на Preheating беше нагласен през ноща да поддържа 20 градуса, от дистанционното виждам, че сега отчита вътрешна температура 18 градуса. Умишлено вдигнах на 22 градуса, но не ще да тръгне.
Стаята която трябва да топли е около 39 куб.м. (източна, изолирана), климатика е 9-ка, т.е. не би трябвало да вижда особен зор.
Когато сменя режима на работа на охлаждане тръгва да работи нормално (не съм му замервал температурата, нямам с какво). Ако задържа дори и 1 минута на охлаждане и после като мина на отново на отопление, климатика тръгва да работи нормално и си стига градусите. Сега отново направих това и тръгна да духа топло. По някое време обаче, когато сам си прецени отново забива на Preheating и до там.
Единственото което ми е направило впечатление е, че го хващам да забива така следобед около 4-5 часа, но може и да си въобразявам, понеже тогава му обръщам внимание.

На какво може да се дължи това? Ако е недостатъчен фреон няма ли изобщо да не тръгва? Търсих из интернет но не намерих някой с подобни симптоми.

btw за София става въпрос, ако има някоя добра душа подробности на лични :)
kozl - майстор
Не беше LG, друга марка на комшийка и ту работи ту не работи. Аз го направих да охлажда, тръгна, за отопление не тръгва.
Техника де дойде констатира, че е изправен и има функция под -8 гр.С на външното тяло да не работи за отопление.
Аз имам 2 LG, но ги ползвам само в междините докато пуснат парно и лято в жегите, та нямам опит в - Т.
М- другото инверторното LG доста мисли докато подкара отопление или охлаждане. Това сравнено с дъртото LG и с инверторно Митсубиши.
storming - специалист
От сутринта, когато го накарах да тръгне (превъртайки режимите) до момента климатика си топли много добре, включва си изключва си няма драми, но го очаквам пак да "заспи" по някое време.
В къщи имам още два инвертора на LG и с тях няма никакъв проблем, а в София преди няколко дни температурите падаха и под -10 градуса вечерно време, та едва ли е от модела точно.
Аз не разбирам от такава техника, но гледайки го как работи в момента и че топли доволно на 21 градуса, по скоро си мисля че нещо вътрешното тяло прецаква нещата. Някой датчик за температура ли не знам.
шоп - майстор
Не че съм спец по клима техниката, но според мен това е симпром за заяждаш четрипътен вентил.
storming - специалист
Този винтил някаква клапа ли го играе? Вързан ли е с електрониката на вътрешното тяло, защото ако не е, защо при смяна на режимите ще се оправя.
Дано да не е той.
Иначе да ъпна, от сутринта до сега добре се държи, да видим кога ще се измагари. Все го хващам късния следобед, много странна закономерност за винтил :)
storming - специалист
Заби. Значи от 8-9 сутринта до към 18:17 работи без проблем и сега вече над 20 минути седи на Preheating и духа слабо хладно на долу.

Проблема бил в някаква платка на външното тяло. Сменяла се и се оправял проблема, но още не мога да разбера кой може да свърши това, от къде да се вземе платка, финансово оправдано ли е ...
Климатика не е гаранционен, ако от тук четящите има вещи в занаята ще се радвам да се свържат с мен.
preslav - майстор
пет дек 04, 2020 6:46 pmstorming написа:
Заби. Значи от 8-9 сутринта до към 18:17 работи без проблем и сега вече над 20 минути седи на Preheating и духа слабо хладно на долу.
Извинявай, дал си пари за "пълна профилактика", а сега питаш тук, а не тези дето са я правили. Алгоритмите за дефроста са доста различни при разните му марки и модели климатици - нека не изпадам в подробности, че все нещо ще пропусна, но очевидно имаш проблем, който най-вероятно няма да бъде отстранен от онези, които са извършвали профилактиката. Допитай се в https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB ... msung.html вероятно ще ти отговорят.
storming - специалист
Не знаех за този проблем. В ново жилище съм, когато се нанесох направих профилактика на всички климатици, но тогава нямаше как (не съм се и сетил) да ги държа цял ден включени на отопление за да го установя това.
Според мен хората от профилактиката си свършиха добре работата, нямаше как и те да го хванат това.
И трите клими са една серия, само 1 прави тези магарии. Ще видим какво ще излезе.
Благодаря все пак, знам че е направи си сам форума, но реших да се допитам. Сам не мога да го оправя това.
davidzvezdata - специалист
пет дек 04, 2020 7:48 pmstorming написа:
Не знаех за този проблем. В ново жилище съм, когато се нанесох направих профилактика на всички климатици, но тогава нямаше как (не съм се и сетил) да ги държа цял ден включени на отопление за да го установя това.
Според мен хората от профилактиката си свършиха добре работата, нямаше как и те да го хванат това.
И трите клими са една серия, само 1 прави тези магарии. Ще видим какво ще излезе.
Благодаря все пак, знам че е направи си сам форума, но реших да се допитам. Сам не мога да го оправя това.
Щом са едни и същи - размени платките... Тогава ако има проблем, ще е в датчиците....
storming - специалист
Една серия са, но различни BTU-та. Навярно това има значение. А и не се наемам сам да ги ровя. През седмицата ще търся сервизи за лг и ще звъня да разпитвам.

Тема "прекалено дълъг дефрост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: