• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
transportna - специалист
Здравейте на всички!
Имам нужда от помощ за един компресор свален от зъболекарски стол. Проблема е следния: При първоначално пускане започва едно виене, което спира към 4 атм. и работи нормално докато си изключи от пресостата на 8 атм. При използване на въздуха пресостата го включва на 5 атм до 8 атм. и за мен си работи нормално. Като изпусна всичкия въздух от ресивъра и включа отново компресора историята с виенето се повтаря.
Дайте идея от какво може да бъде това виене и насоки за отстраняването, че много ме дразни този шум. А пък за мен си е ненормална работа.
Прилагам клипче за онагледяване.


Благодаря на всички отзовали се предварително.
lov - майстор
Яко лашкане и дано се намести. Вероятно змейката на изхода от главата опира някъде по корпуса. Но е възможно и някоя от пружините на самата подвеска да се е откачила или скъсала. Ако не се оправи с лашкането само рязане и отваряне. А после ъглови планки и болтове да се затвори. Някои от тази тип компресори фабрично са си с такива планки фабрично.
Пусни го и докато пее го лашкай странично ако не променя звука има вероятно и клапанче да свири. Но е по малко вероятно но сигурно то е че тогава само с отваряне.
transportna - специалист
вт фев 19, 2019 12:43 pmlov написа:
Някои от тази тип компресори фабрично са си с такива планки фабрично.
Този компресор е с 3 такива планки и 3 болта и даже се виждат на клипчето. То ми стана ясно, че ще го отварям, но по добре първо да попитам някой по-знаещ от мен.
Благодаря за насоките. :supz:
Ако се сетите за някоя друга хитринка, моля да я споделите.
plamen6703 - майстор
Сещам се за бой по "главата" с гумения чук, но нито е хитринка, нито е панацая :wink: ! :partyman:
lov - майстор
С това лошо осветление и трепереща ръка на оператора как да видя планките. :-D На третото гледане с напрягане на дзъркелите наистина я видях за секунда.
Отваряш зяпаш при пуснат компресор и те това е. С абра кадабра и други заклинания няма ка да стане. :lol:
transportna - специалист
Калега lov, първоначално идеята ми беше да публикувам само звука на клипа и затова снимах така палачорски. Между другото за пръв път ми е да снимам с GSM видео. :rolleyes:
Обещавам да ти направя клип като за реклама на компресори /и тогава няма да си умориш дзъркелите/, ако успея да си го отремонтирам.
Още веднъж благодаря за насоките! :supz:
валкиса - специалист
Явно се е разместил,самият пакет стой върху три пружини и капакът го ограничава .Може би при транспорт е тръснат по силно лесно ще се справиш.
transportna - специалист
Привет!
Разкостих компресора. Пружините не са счупени, пакетът не беше мръднал, змиевидната пружина не се беше разместила и опряла някъде. Разглобих и главата. Не виждам задрано и някакви поразии. На ротора бронзовата втулка е в идеално състояние. Добавям снимки за онагледяване.

Преди да пръстъпя към пълно разглабяне, направих клипче на което въртя ротора на ръка и се чува това характерно прискърцване на 30 секунда и на 41 секунда.

Съвети приемам всякакви.

Прикачен файл

20190219_194511.jpg

Прикачен файл

20190219_194445.jpg

Прикачен файл

20190219_194426.jpg
валкиса - специалист
Вземи един лист хартия и го прекарай между статора и ротор ,когато ги събират се центроват с три пластини на 120 градуса. Дано си ме разбрал.
vlax - майстор
ср фев 20, 2019 8:46 amtransportna написа:


Преди да пръстъпя към пълно разглабяне, направих клипче на което въртя ротора на ръка и се чува това характерно прискърцване на 30 секунда и на 41 секунда.
Я го завърти с един винтоверт или бормашина като постепенно увеличаваш оборотите и слушай пак.От клапан ще да е :? нищо че е здрав,почисти го.
  • 1
  • 2

Тема "Виене на компресор" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: