• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
georgi_1986 - помощник
Здравейте колеги, вчера в хола постепенно се появи мъгла и не можах да открия източника и. Прозорците бяха затворени, климатика работеше на отопление, телевизора работеше и хладилника. Изключих всичко и отворих да проверявам. Сутринта всичко беше проверено, затворих прозореца и пуснах всичко освен климатика и мъгла нямаше, след час докато се уверя, че няма мъгла пуснах климатика и пак се появи замъгляване, но не личи да излиза нищо от него, филтрите са чисти, поразглобих го и нищо необичайно. Това замъгляване(задимяване) в стаята е без никакъв мирис, възможно ли е да изпуска фреон, климатика е хайер на 5г.
fox_vt - майстор
Климатика прави ли дефрост. Ако да погледни питата дали заскрежава.
georgi_1986 - помощник
Не прави дефрост, работи и изключва като достигне температурата. Духа си топло но прави мъгла в стаята.
Djack - специалист
Виж дали ваничката във вътрешното тяло се дренира както трябва. Може да има запушен изход за конденза и като се вдигне нивото турбинката да разпрашава водата и да я вади с въздушната струя! Проблема е, че на режим отопление, не трябва да има кондензат по вътрешната пита и съответно ваничката вътре би трябвало да е празна. Ако мъглата е след дефроз - когато климатика временно обръща режимите, може и да прави лек временен конденз!
preslav - майстор
Такава мъгла се получава при работа на климатика на охлаждане в горещо и влажно време. В режим на отопление подобна мъгла се получава, но на външното тяло. Съмнението ми е, че климатикът ти е оставен в режим AUTO т.е. сам да си решава дали да топли или охлажда - недобра практика. Погледни си настройките и постави от MODE на HEAT или какъвто ти е символа за отопление - мъглата би трябвало да изчезне, ако беше теч на фреон отдавна нямаше да се топлиш, а само да се вентилираш.
georgi_1986 - помощник
Ваничката е суха както и самата струя. На вън е 16гр. И 60% влажност няма как и не прави дефрост, наблюдавам го. Зимата като прави дефрост няма такава задименост. Според мен е пробит и това замъгляване е от фреона, сега ще го оставя 2 дни на 30гр. да работи непрекъснато да видя дали ще изтече фреона и следващата седмица ще по викам майстор.
П.П. На режим отопление е, не съм сменял режимите и духа топло
Andri01 - майстор
Фреона е мазен. Ако е омаслен филтъра след вентилатора - значи има изтичане. Но при тебе май няма такова нещо?
preslav - майстор
Излишно е да го форцаш - остави го да работи както до сега, ако е пробит ще си покаже рогата.
georgi_1986 - помощник
Една седмица работи климатика без проблеми и задимяване в стаята. Тази вечер обаче пак стана много задимено. Според мен няма да е от него, а от нещо друго а климатика просто да го разнася из стаята този дим. Единствените уреди са телевизор и хладилник които работят. Димът е без никаква миризма. :sad:
georgi_1986 - помощник
Махнах капаците на климатика и на много тръбички има мазни капки и при включване на компресора се вижда ясно как илзлиза дим от едни тръбички(на снимката). Излиза със силна струя дим. Ако беше фреон няма ли 1-во да спре да духа топло и 2-ро на мястото на дупката при дроселиране да стане заледяване там?

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Климатика прави мъгла?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: