• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
feikot - специалист
Здравейте,наложи се да купя един климатик форсмажор,че бабата на къщата ползва духалка и нали се сещате. Купих това https://www.technomarket.bg/air-conditi ... 2-09172833 но нямам идея какво да очаквам. Като характеристики звучи добре,изглежда добре, но един приятел си взе преди 3 години и изобщо не е доволен от марката. Бучи,замръзва и т.н. Ще се ползва само в преходните сезони.
plamen6703 - майстор
Нещо бърка твоя приятел нещата, но всеки с разбиранията си, няма как да ти замръзва като се ползва само в преходния сезон, щото температурите са такива, че все още не замръзва :)
Отделно от това, дори и да се ползва през същинската зима пак няма да имаш ядове, ядове може да имаш, ако климатика ти е в режим "дискотека" пускаш/спираш да "пестиш" ток....
Направил си добър избор на климатик, има гаранция, има и сервизно обслужване, от мен със здраве да го ползвате! :partyman:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - специалист
Не мога да видя кой е модела, отваря ми началната страница на Техно...
Щом ще е за преходните сезони вероятно ще свърши работа.
До +2,+3 гр. всеки ще работи, надолу вече е друга работата.
Ще тестваш. Кат се зори пускаш алтернативата.
feikot - специалист
LG S18EQ.NSK/S18EQ.UL2 това е модела. Познатия го ползва за основно отопление и за това навярно замръзва. Този го дават с 5 години нормална и 10 на компресора гаранция. Притеснява ме,че е мощен и евтин... Както знаем хубаво евтино няма,но да се надяваме. Иначе къщата е с парно,което догодина може би ще правя на пелети (сега е на дърва). Ппомещението е големичко обаче,но се надявам да не среща трудности. Все пак 6 кв. отопление би трябвало да се справят.
plamen6703 - майстор
Марката и модела се виждат на линка, вижда се и цената, която даже бих казал е висока, не ми се вярва да нямаш 1800 лв. за нищо, но ако е така значи не си за мислене :) ! :partyman:
preslav - майстор
Климатикът е много добър, леко е по-шумен, но това надали е от особено значение що правиш подарък. Леко, но много леко съм притеснен, че в рекламата на магазина се говори основно за режима на охлаждане, но вероятно е писана през лятото, а и Маркетите си ги знаем.
Не ми се разсъждава на темата как отиваш и брулваш едни пари за нещо си, а после започваш да питаш дали не си дал много, добре ли работи, ще върши ли работа и т.н.
Не съм запомнил или не си уточнил, но колко да е голямо едно помещение, че да му трябват 18000 BTU за преходните сезони - рискът е машината да работи като най-обикновен ON/OFF, но това са бели кахъри.
Дано бабата да е доволна - другото е тинтири-минтири и ако ПЕ - то КУ.
feikot - специалист
Помещението е със сложна форма и различни на височина тавани,в общи линии около 70 кв.м. (всекидневна с кухня) с частична изолация. Застудя рязко и аз естествено по нашенски в последния момент взех да решавам. Бях се спрял на колонен 24ка ГРЕЕ,били ги сглобявали на кораба... викам ще взема 2 12ки ЛМЦА фуджитсу,но после размислих,че тъй като няма да е за основно отопление,няма смисъл от 2 и втория мога да го сложа в някоя друга стая. За това реших 18ка някоя и ми излезе този първия резултат и го поръчах. Нито съм проучвал нито съм се задълбочавал,но както казах форсмажор,защото първата дата за монтаж на тия им е 5и ноември,а като гледам и снежец може да падне до тогава. Искам да има някаква алтернатива,която да я пусне примерно защото е гледала детето ми цял ден и в 6 вечерта да пали парно е късно. Или просто да и обърне въздуха,защото си е кочан в тая къща. Намира се в едно село до Казанлък в балкана,Горно Изворово. Догодина живот и здраве взимам Грейко 30 РБ с буфер и 5 панела за топла вода и въпроса е решен. Просто нямам сега 7-8 хиляди за една седмица за да го правя. На авера е друго ЛГ 9ка даже,само за спалнята му,просто марката е същата.
Наистина лаишки го поръчах и тогава започнах да питам дали е ок или не,защото нямах време.
plamen6703 - майстор
пон окт 28, 2019 8:21 pmfeikot написа:
Помещението е със сложна форма и различни на височина тавани,в общи линии около 70 кв.м. (всекидневна с кухня) с частична изолация.
Климатика е ОК, помещението не е ОК, да си взел два климатика по 900лв. е в пъти по-добре за това помещение "със сложна форма". Хубаво е, че само в преходният сезон ще отопляваш с климатика, иначе зимата в частта където е климатика ще е топло, в другата част на помещението ще е прохладно :) :partyman:
feikot - специалист
С 3 радиатора е в ралзични точки (под прозорците) и след изолацията единия радиатор стана излишен. Знам че няма да прекарва целия въздушен обен,но не искам да замръзва и ручи. Чисто и просто за ЛГ климатиците нямах инфо.
hidrazin - майстор
LG правят хубави ... телевизори.
НИКОГА не бих си купил климатик LG.
Само отчети факта че това "нещо" се продава в Зора ...
Но в твоя случай става. Все пак няма да го използваш за основно отопление.
Даже и не си помисляй да го използваш за основно отопление в Гюсово... :-D
Там до Балкана и при тая влага е мисия невъзможна с тоя така наречен климатик.
Успех и в бъдеще бегай далеч от LG ... Климатици де.
:partyman:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 8

Тема "Климатик LG" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: