Привет на всички! Знам, че се е дъфкала много тази тема и се извинявам ако я повтарям! Много писане съм изписал относно парно, кумини и изолация, но за климатик си нямам никаква представа как стоят нещата. Ясно е от заглавието какъв е въпроса, иска ми се да си взема два климатика, които ще използвам само за отопление и само пролет и есен. Имам сериозно парно с реторна горелка - 35 клв, което ще си ползвам зимата, имам и два слънчеви колектора, имам и вътрешна и външна и горна и долна изолация, както и от модерните стъклопакети (енергоспестяващите) с ПВЦ дограма. Но има едни 3-4 месеца, когато не е за парно, но не е и за без парно. Освен това оставям семейството регулярно през април и се връщам октомври, а годеницата не може да се оправя с котела. Моля дайте ми акъл за модел - два климатика (може и сплит), като да се събера в 3 - 3,5 хил. лева, както и добра фирма за монтажа, в задачата се търси и безплатен монтаж! Благодаря предварително и се извинявам на форума за повторната тема - още веднъж! Може да се каже, че е спешно, защото заминавам в средата на април.