Здравейте, това нещо знам, че принципно е забранено ама когато етажа е партерен и няма на кой отдолу да връща миризми следва ли да се очакват някакви проблеми? И като подвъпрос - етажния комин на пръв поглед изглежда запушен (приближен до розетката пламък от запалка продържава да си гори вертикално нагоре а и никакъв уличен шум не се чува за разлика от отдушниците в банята и WC-то) - някой ако се е правил на коминочистач - има ли някаква специфична техника с пускането на топуза (аз колкото за пробата ще импровизирам с главата на един стар чук)?
вт фев 08, 2022 5:11 pmMitashki_MM написа: Здравейте, това нещо знам, че принципно е забранено ама когато етажа е партерен и няма на кой отдолу да връща миризми следва ли да се очакват някакви проблеми? И като подвъпрос - етажния комин на пръв поглед изглежда запушен (приближен до розетката пламък от запалка продържава да си гори вертикално нагоре а и никакъв уличен шум не се чува за разлика от отдушниците в банята и WC-то) - някой ако се е правил на коминочистач - има ли някаква специфична техника с пускането на топуза (аз колкото за пробата ще импровизирам с главата на един стар чук)?Кой каза, че миризмите се разпространяват само надолу

А ако другата година на 3-ти етаж някой реши да слага печка и да ползва комина по предназначение, какво ще се случи според теб, след като комина ще е задънен с принудителния поток.
НИКАКВИ АСПИРАТОРИ В КОМИНА.
Намери си кухненския отдушник.