Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
maistora1965 - специалист
Привет на всички дилемата е термопомпа от климатик или китаец от магазина.В момента се отоплявам с термопомпа но поради ред причини лятото ще трябва да я продам и да я заменя с малко по малка.Става въпрос за размера а не за мощността.Та въпросът е да преправям наличен климатик Toshiba RAS-B22J2KVSG-E/RAS-22J2AVSG-E SHORAI EDGE 22000 BTU Клас A++/A++ в термопомпа или да взимам китаиска нова . Имам оферта за такава на цена между 5 и 6 хил.лева.Колебанието е породено от това че климатика най вероятно ще трябва да си го преправям сам с малко помощ технически грамотен съм.От 10 дена чета по форуми и гледам руски клипове но не мога да намеря имформация на куп как точно става.Иначе от клиповете всичко изглежда доста лисно но дали е така.Ако някой знае от къде да прочета повече моля за линк.Колебая се защото докато търсех имформация прочетох че готовите термопомпи заради управлението работят по добре от преправяните от климатик.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб дек 31, 2022 1:00 pmmaistora1965 написа:
Колебая се защото докато търсех имформация прочетох че готовите термопомпи заради управлението работят по добре от преправяните от климатик.
Ти направо ще ме умреш :-D ! Без малко да разбереш разликата чак като си я направиш! Аз 4-5 години се топлих с правена от външно тяло Мицубиши - доволен бях от сметките, но крайно недоволен от управлението, още от първия сезон. Продадох я и сега съм с китаец, засега съм много по-доволен, макар да използвам много малка част от възможностите и
maistora1965 - специалист
Точно за ради твоето мнение се колебаех но не можах да го открия за да те цитирам. И като си започнал да отговаряш да попитам при моята се регурира температурата на връщащата вода и при китаеца ли е така.Защото аз уж съм задал 40 градуса но тя ги мени непрекъснато според външната температура.
speka_rs - майстор
Цената е ключа към всичко, ако имаш бюджета много хубави думи съм чувал за Алтермите и Митсубишитата.
Всичко преправяно си има свойте недостатъци, но и своята цена.
maistora1965 - специалист
съб дек 31, 2022 2:43 pmspeka_rs написа:
Цената е ключа към всичко, ако имаш бюджета много хубави думи съм чувал за Алтермите и Митсубишитата.
Всичко преправяно си има свойте недостатъци, но и своята цена.
И бюджета има пръст в цялата ситуация то за това е чуденето иначе истината е там където си посочил.

Тема "Термопомпа правена или готова" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: