Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
todton - помощник
Здравейте, преди 1 година уж за добре си закупих климатик PANASONIC E12DKEW-инвентор. Преди 1 седмица, както си работеше индикатотът на таймера започна да премигва. Изключих го от захранването, но не започна да работи климатикът. Задържах натиснат бутона CHECK за 5 секунди и ми изписа грешка F91. От тогава климатикът не работи. Компресорът "върти, като ненормален", а вътре в стаята не духа изобщо. Повиках сервизен техник, защото е в гаранция и той ми каза, че компесора е "изпушил", което било нормално за този модел на PANASONIC. От фирмата ми казаха, че ще го поправят, когато имат компресор за този модел климатик, но не знаят кога. Мога ли да направя нещо по въпроса или да чакам в несвяст.
Тани - модератор
Виж си гаранцията! Ако не ти го отремонтират в определен срок , трябва да ти го заменят с нов! П време на ремонта би трябвало да не тече и гаранцията!
galin.com - специалист
Задължително направи рекламация. Независимо дали в сервиза или при търговеца. Задължително ама задължително изсикай заверен документ за предявената рекламация и го съхранявай при теб. До 30 дни ако нямаш отремонтиран климатик или нов са задължени да ти дадат нов или върнат парите. Не знам как стои въпроса с услугата монтаж само :? . Може да се наложи да платиш някава сума за монтажа на нов ако се стигне до там.
EDI - майстор
Някои партиди на ПАНАСОНИК внесени от К&К имат фабричен дефект на компресора/клапан и пружина/.Ще го сменят, но в момента вноса на компресори е забавен, поради което ще трябва да почакаш.

Тема "panasonic E12DKEW-не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: