Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
tinalex - специалист
Моля,обърнете внимание как работят климатиците ви в "тази гъста мъгла".Ще е полезно да се знае различните марки и модели как се държат при екстремни условия.Ефективност,обезскрежаване и време за това и т.н.
yasoo - специалист
Еми при мен промяна не забелязвам за момента, мъглата навън е адска, но явно не влияе на климатика. (FUJITSU ASYA 12LCC)
velsi - Почетен майстор
При мене се появи проблем, който днес отстраних. На дъното на климатика се събира лед, тампоните на компресора замръзват, вибрациите вече не се гасят и се предават по кутията, конзолите и оттам по стената. Климатика стана много шумен. Иначе си топли нормално. Днес вече не го изтраях и го размразих.

Прикачен файл

Daikin 001_.jpg
Daikin 001_.jpg (85.87 KиБ) Видяна 8453 пъти
Rumen Iankov - специалист
При мен м четвъртък монтираха климатика и в мъглата си работи добре.Нагласил съм си го на 25градуса и е топло в къщи.

Прикачен файл

климатик.JPG
климатик.JPG (71.65 KиБ) Видяна 8401 пъти
Iwell - напреднал
При мен Midea MSG12HR никакви ядове :-D
EDI - майстор
Аз съм с две машини ХИТАЧИ Е10Н2 и една ОСАКА 12 SBP(инвертороподобна машина на R 22/.И двете машини са много добре, въпреки жестоките условия за климатици в момента.За ХИТАЧИ-то е ясно, че алгоритъма на дефроста е много добър, ама такъв се оказа и на ОСАКА-та/ да са живи и здрави китайците/.Явно първите модели на всяка серия ОСАКА са най-добри.С новите серии инвертороподобни машини на R 410 и на R 407 на ОСАКА има проблеми.
borkata3000 - специалист
FUJITSU ASYA 12LCC работи както си трябва, но за 4 дни работа под него стана 2-3 пръста лед, който няма къде да се отича, дори и да размразя, улика и той замръзва. Ще го изкарам извън терасата и ще си реша проблема с леда.
Изображение
Ходих до фирмата монтирала климатика и им обяснявам, че не съм доволен от разположението на климатика и т.н. След доста разговори, отидохме на гърба на офисите на фирмата, д ами покажат как работи моя климатик и една двойна Мидеа. Много искаш да направя една снимка, но ми беше неудобно. Значи, Мидеа-та изглеждаше като пода на терасата ми, цялата покрита с дебел наслоен лед от горе до долу. Фуджицото изглеждаше така, все едно не работи, тялото беше чисто, а лед имаше само по дъното на кутията му под формата на дълги висулки. И така, добих представа за разликата между климатик и климатик.
EDI - майстор
Здрасти borkata3000.това е машината дето обсъждахме във форума на СЕТКОМ, нали.като се стопли, не тръгна ли по-добре.Размести ли хоризонталните пера, кажи какво стана след като поработи машината.
borkata3000 - специалист
EDI написа:
Здрасти borkata3000.това е машината дето обсъждахме във форума на СЕТКОМ, нали.като се стопли, не тръгна ли по-добре.Размести ли хоризонталните пера, кажи какво стана след като поработи машината.
Да, това е.
Работи си добре. Оплакването ми обаче остава само от монтажа в дупката на терасата. Остават 2 пръста за да стигне леда до тялото. Ще го изместя отвън над магазинното помещение, като се постопли.
tinalex - специалист
Майка ми е с Хаер 20-ка.На горния етаж има климатик,чиито конденз капе върху нейния и той става като леден блок.Размразяването му е с бутон,а не автоматично.Но дори и така,остава доста лед по него.Не сме доволни от модела.Но за толкова пари,толкова дават.Под нейния има голям климатик-Панасоник-конденза и от двата капе върху него,но той не се заледява.

Тема "Как работят в мъглата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: