Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kaltchevmg - специалист
Предстои ми покупка на климатик. Основно смятам да го използвам за отопление. Прочетох доста материали, но още повече се обърках. Имам намерение да отоплявам стая /47куб.м/ и коридор вътрешен /13 куб.м/. Нямам изолация по стените, но прозорците са PVC - стъклопакет, площа на прозорците е голяма, но пък стаята е с южно изложение. Ще се рдвам да получа отговор на следните въпроси:
1. Добра ли е идеята да се отоплява коридора, обясниха ми че отоплението няма да е ефективно защото над вратата между двете помещения има стена около 50 - 60 см.?
2.Колко трябва да е изходящата мощност за двата варианта /само стаята или стаята плюс коридора/? Колко кW изходяща мощност е необходима за 1 куб.м? достатъчна ли е 9-ка за двете?
3.Инверторен или обикновен да избера? Притеснява ме че качеството на електрозахранването не е на необходимото ниво.
Любо - специалист
определено ще ти е трудно да топлиш другото помещение защото мяна да има цирколация на въздух.иначе се смята 50 вата на кубик можеш да се застраховаш като го смяташ по 60 вата.а за инвентора вече е въпрос на пари и избор/инвентора не е много по икономичен ,евентуално ще има по дълъг живот на компресора, но пък електрониката му е в почечко и при повреда излиза скъп ремонта

Тема "Съвети за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: