Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Посаветвай те ме какъв климатика да си взема (инверторен)за цена към 1000лв. Спрял съм се на Samsung AQV12-MWA помещението е 20кв.м само едната стена е външна 5кв.м с прозорец, трябва ми основно за охлаждане а в бъдеще и за отопление. За сега съм със локално парно но при непрекъсното покачване цената на дърва може да се мине на отопление с климатик.
samsung специално не са много долюбвани климатици. по-добре се насочи към друга марка, например мидеа е в същия ценови диапазон, но модел не мога да ти препоръчам. щом в бъдеще имаш намерение да ползваш климатика и за отопление, можеш да помислиш върху вариант за събиране на още пари и закупуване на фуджитсу/дженерал, за които отзивите са много ласкави.
Rumen Iankov - специалист
Виж в питане за климатик
Аз съм доволен от кариер за отопление на 25 кв метра го използвам и ми харчи 35 лв на месец
EDI - майстор
Забрави за САМСУНГ.Друго могат да правят, но не и климатици.За тези 20 квадрата и за 999 лева можеш да си купиш ХИТАЧИ модела е Е10Н2.Машината е инверторна, има висок КОП, ДС инвертор е,управлява се от РАМ модул.Най-добрия инвертор за тези пари.Продава се в ТЕХНОМАРКЕТ.Но по-добре, ако имаш познат в сервиз за климатици си го поръчай от него.Тази цена е без монтажа.
Ако ти трябва машина само за охлаждане, по-добре се спри на конвенционална МИДЕА - Здрава машина, рядко дава дефекти, евтини части, 3 години аранция.Става разбира се и за топлене, но не всички модели.
Ако ще отопляваш, вземи ХИТАЧИ-то.Аз съм с такъв и тази зима никакви проблеми и при -17 градуса и 100% влажност.Много важен обаче е монтажа.
OutCold е прав.ФУДЖИЦУ, ДЖЕНЕРАЛ, ФУДЖИ, което са различни търговски марки на една и съща машина.За тези 20 квадрата ти трябва 9-ка.Цена от 1310 лева без монтаж/модела 9 LCC/.Мощен и надежден климатик.

Тема "Нека специалистите си кажат думата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: