cacho написа:AMD на предишния лаптоп (HP) ми счупи стъклото на масатаПисал съм , че HP дават проблеми
и нямолко пъти изкарва дим от решетките....
Наскоро взех Асус с Интел излезе много добра машинка. За парите си върши чудесна работа.

cacho написа:AMD на предишния лаптоп (HP) ми счупи стъклото на масатаПисал съм , че HP дават проблеми
и нямолко пъти изкарва дим от решетките....
Наскоро взех Асус с Интел излезе много добра машинка. За парите си върши чудесна работа.
wire написа:Да се включа и аз.Ще се постарая да изкоментирам всичките ти точки, защото по почти всички имам забележки.
Доста опит понатрупах откакто преди година си харесвах лаптоп. Взех си Тошиба А215 от САЩ. Такива в БГ нямаше, няма и да имаОт тогава съм преинсталирал, поправял, инсталирал поне 10-ина лаптопа. Ето моите съвети:
1. НЕ си вземай MSI, ACER!
2. Средна ръка са HP ( Compaq са тяхна марка пак), Fujitsu-Siemens, но имат доста проблеми
3. Най-добрите марки са Toshiba, Dell, Lenovo (това е на IBM), Sony и Gateway( която май няма да намериш в България) Asus и Apple(което обаче е доста скъпо, както и Sony)
4. Най-добрият звук на колонките е на HP, но само заради това да си го взимаш:?
5. Операционната система - само ако е Vista Home Premium SP1 (Ultimate е скъпа, другите не ти трябват). Моя дойде с диск - слагаш диска и чакаш - инсталира само оригинална Vista, драйвери и помощни програми без да си бутнеш пръста. Давали са ми лаптопи без такива дискове - пълен ужас докато намериш всичко, а и ако ще го даваш на майстор...40лв. през нз си колко време...![]()
6. Пентиумите са по-скъпи, по-бавни и с по-ниска производителност. AMD само загряват повече, но са с по-голяма производителност и минават Интел по почти всички показатели.
7. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО двуядрен процесор - Turion x64 (за AMD) или Intel® Core™2 Duo
8. Харда повече от 160GB и с 5400 оборота
9. RAM поне 2, ако е с 32бит оп. с-ма не ти трябват 4 - няма да ги разпознава всички.
10. Почти всички вече са с вградена камера.
11. HDMI изхода е за картина, не за звук
12. По възможност не купувай от веригите за техника, защото там тези малките пакети ги подмятат като дини![]()
13. Екрана ти да е нещо с Brite - TruBrite, XBrite..разни такива и да не е матов.
14. Да има VGA изход, поне 4 USB, PCMCIA и card reader, естествено Wi-Fi и Lan.
15. Батерия повече от 6-клетъчна няма да има в лаптоп за толкова малко пари![]()
Ако нещо съм пропуснал се извинявам
Vlad_g написа:Стига го плашихте човека. Туй не вървяло, онуй било малко - я си гледайте геймърските машини и не го занимавайте с глупости.браво колега за тия пари си взел супер машинка.
Ти си решаваш пич. Аз ползвам следното за тези работи:
Compaq Armada M700 14", 60 gb, 256 rumati radeon 32 mb, това ми излезе 300 лв. и на него си рисувам чартежчета с AutoCad 2005 и Invertor 9, гледам си филмчета на двд , музичка / ако ще и flac /, и си браузвам на Opera без грешка.
!!!Firefox 2. ... тежи повече от Photoshop CS3, просто бех потресен!!!
n_a написа:Я да всея малко смут. Ако е заради пречещото бюро... ми то, по принцип, тънък монитор и клавиатура, не заемат повече място от един лаптоп. Самото PC не е баш голямо и може да си стои ниско почти навряно в "долап". Всъщност, бюрото веднага можеш да го разкараш.Колегата е много прав. И .... при еднаква цена всеки настолен компютър е по-добър от лаптопа. С LCD мониторите, проблема за мястото в/у бюрото отпада. Единствено, ако ти трябва да го носиш насам-натам.
wire написа:Честито!Тогава нямаш ядове.Самата Виста си има функция за разделяне.
Даваш manage на иконката на Computer (My Computer) после отиваш на disc managment. Оттам даваш shrink volume и разделяш. После форматираш новата част.![]()
Ако разбираш англ http://www.bleepingcomputer.com/tutoria ... al133.html
pavelvasilev написа:Това ще ми свърши ли работа отностно разделянето на диска ето и подробен линк с снимки http://forum.setcom.bg/index.php?topic=37773.0 само да уточна че имам само С: рискувам ли самия уиндоус при разделянето му както е описано при линка който го виждаш?Работил съм с Partition Magic и мога да кажа, че работи добре. В линка, който даваш, коментират и Acronis Disk Director Suite. Той също върши работа, но за такива цели не съм го ползвал. Ето ти и един Screenshot на Аcronis-а. И конката с ножа е за разделяне. По принцип няма нищо страшно, ако знаеш какво правиш. Така че чети внимателно. Ако ли не, търси помощ от специалист. Ако случайно оплескаш нещата, спри там където си стигнал и повече нищо не прави, докато не получиш помощ. Обикновенно се правят неграмотни опити за оправяне на нещата и това води до трайна загуба на информация. Иначе, както вече ти казах, всичко е поправимо..... освен пожар и удар с чук
Мерси предварително за отделеното време
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: