Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Dj_VeRsAcE - напреднал
Ти имаш загуби Интернета наистина не е така както трябва да бъде Обади се на интернет доставчика и кажи че имаш загуби при пинг те ще се оправят след това! :cool:
zmeios - специалист
Dj_VeRsAcE написа:
Ти имаш загуби
Подкрепям. Ако пинга показва загуби над 0.1%, проверявайте трасето. Във 90% от случаите виновника се оказва кофти кримпнат кабел - "уж работи" ама не винаги.
Dj_VeRsAcE - напреднал
Подкрепям. Ако пинга показва загуби над 0.1%, проверявайте трасето. Във 90% от случаите виновника се оказва кофти кримпнат кабел - "уж работи" ама не винаги.
Точно така, но има и още една възможност самият слуич. При буря порта не успял да изгори а е прекасната частично писта и недава хубав сигнал.
Това от личен опит го знам, докато бях лан техник имах такава авария!
Quartz - напреднал
Dj_VeRsAcE написа:
Точно така, но има и още една възможност самият слуич. При буря порта не успял да изгори а е прекасната частично писта и недава хубав сигнал.
Това от личен опит го знам, докато бях лан техник имах такава авария!
Има и 3-ти ситуация... Ако ISP-то използват голи switch-ове и те се докосват един до друг и за секунди дават на късо и се объркват... :)
във Обеля имахме такъв проблем... 2 switch-a и от некадърни колеги махнати найлоновите пликчета и даваха на късо колкото за части от секундата да се объркат... :)
Да не се забравя:
Не съм чел темата цялата така, че тук карам на слука...
- Ако е на снадка и снадката не е направена както трябва също се получат загуби... Както и ако е на лимита на обхватния метраж на кабела...
при UTP и FTP са различни метражите на обхват... :)

angela_pk, колежке я кажи на кой доставчик си и ще ти кажа добри или лоши думи за тях :)
заминавал съм се известно време с тази среда...
Последна промяна от Quartz на чет авг 20, 2009 6:12 pm, променено общо 1 път.
zoro1 - специалист
angela_pk написа:
Ти пък сега ме шашна :?
Мисля, че никой не може да се възползва, защото взехме лаптоп на дъщерята съвсем скоро и когато има нужда от интернет вади кабела от старата "щайга" и го слага в новата :-D . "Прихваща" някакъв сигнал, но от БТК и не е постоянен, та да и свърши работа.
А кабела от тавана до нас е някакъв особен. Една част от него свършва с букса и влиза в компютъра. Останалото има нещо като адаптор и се включва в тока. Така, че хем е за захранване, хем "води" сигнала отгоре до компютъра. Дано да бях ясна, макар да не ми е ясно :?
А speedtest правих. Даже написах резултатите...Но ще го направя пак.

Изображение
Изображение

ПП. само за сравнение на 04.02.2009 спидиметърът показва до София:
Download - 2782 kb/s
Upload - 241 kb/s

ППП :А сега до Лондон пък съм по-бърза... :?
А този адаптор като го спреш ?Няма нет нали....Букста е RG45 за ЛАН кабел и има 8 пинчета от тях про 100М се използват 4 ,което е масовото
При 100М устройство/ЛАН карта ,суич / наксималното което може да се получи е 80 М и то при много добри свързващи устройства.Безвичната връзка предполагам ти е 54М -т.е повече от 40 няма да дигне.И то при усложие ,че силата на сигнала е постоянна и няма загуби между антените.За да провериш колко активни устройства има между теб и даден сайт в cmd прозореца напиши tracert ..........,като на мястото на точките въвеждаш ИП -то или ДНС записа/името -abv.bg dir.bg или друго/

Много интернет провайдъри използват рекламни трикове за умишлена заблуда за печелиене на клиенти.Интернет скороста за 20-30 та дори и 100 лева няма начин да е гарантирана!Да достижима е но в никъкъв случай не е гарантирана.Торент клиентите работият на друи портове /обикновено над 28000/ а HTTP-то на 80 порт/браузъра/ и при бърз хард и процесор скороста на отваряне на сайта не би трябвало да се влиияе от торент клиента ,освен ако не е достигнат максимслния капацитет на клиентската услуга.
mamkata - специалист
Нямах време да изчета всички постове до момента, но мисля че пропускате няколко много важни подробности:
1. някъде гледах съвети да пробва с пинг - с пинг се пробва със следната команда за Виндовс: "ping dir.bg -t -l 5000" а за Линукс/Юникс системи /задължително с root права/ "ping -f dir.bg" - в случая за Виндовс - загубите не трябва да са над 2-3% за 1000 пакета /спира се с Ctrl+c/ а за Линукс/Юникс системи - за около 2-3 минути не трябва да имаш повече от 1-2 реда точки. И там се спира с Ctrl+c.
2.Вируси по компютъра - 95% съм сигурен, че въпросната машинка е пълна с вредители :? - housecall65.trendmicro.com - тук ти дават възможност да сканираш онлайн за дзверове - може да отнеме и 2-3 часа.
3. /за сега последно, но не и като важност/ Хард диска на машинката - торент клиентите разгонват фамилията на дисковете - за няма 6 месеца счупих един Сигейт хард диск с 5 години гаранция.

Дано да съм бил полезен :)
whitenoise - помощник
Няколко поста хората опитват да убедят женицата да си гледа кабела и кво ли не... То чукча е писател на всички ни е ясно, но пропускате основното в поста. Затова се върнете и прочетете внимателно за тип на връзката. Ясно е, че всеки си крещи от своята камбанария личния експириънс, но в случая тя получава нет-а си по вирелесс. Въпросния адаптер захранва вероятно безименна сапунерка в bridge.. С неясна сила на сигнала, шум в района и прочие и прочие. Снадки... Свичове в пликчета...
Решения на проблема дал господ, но всичко зависи от решимоста на доставчика да доставя прилична услуга и готовноста на клиента да плати това удоволствие.
Lazy_666 - специалист
Всъщност, предполагам девойката отдавна си е решила проблема, просто не е пуснала информацията. :)

Тема "Въпрос за скорости на Интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: