• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
dessii - напреднал
А случайно да виждаш изписано заглавието на галерията на кирилица (точно под Image Gallery V1.0)? Защото за не го виждам.
mitko414 - специалист
dessii написа:
Изтеглих си една безплатна флаш галерия, която взема името и описанието на снимките от един xml файл. Дотук добре. Аз обаче искам да пиша на кирилица. Е нестава и това е. Навсякъде съм дала utf-8 обаче няма кирилица и това е. Даже и въпросителни не излизат просто не се появява нищо. Ако някой може да помогне.
Името и описанието на снимките са на кирилица.
Знанията ми (и най-вече търпението) се изчерпаха, пожелавам ти успех в решаването на проблема.

Виж версия 1.1 и се пукай от яд.
Последна промяна от mitko414 на чет окт 29, 2009 11:12 pm, променено общо 1 път.
Osiris - специалист
И аз стигам до същото заключение другото е от самия флаш :?
dessii - напреднал
От яд можеш да се пукнеш ти. Мислех че иеята на форума е да си помагаме, та за това писах тук. Но вие великите мъже...... Както и да е ходи се гръмни някаде. Човек да не ви попита нещо. Дръж си скъпоценните знания и не ги давай на нигого.
Последна промяна от dessii на пет окт 30, 2009 11:09 am, променено общо 1 път.
diaflin - специалист
Не се карайте де :)

Митко, браво ти си го направил : ) . Единствено описанието не се появява за сега - текста който е в

Код: Избери всички

<desc>На път за дома</desc>
. Трябва да излезе в тъмното поле, което се намира по средата на голямата снимка.

Моите опити стигнаха до там, че като отворя gallery.fla файла, ми излиза съобщение за липсващи шрифтове - Arial Cyr ( това не е особенно значение, мисля ) и в последствие като се опитам да експортирам ми изплюва грешка на 1166 ред в mc_tween2.as. Та стигнах до там и понеже трябва и да се работи го зарязах :).

Това което забелязах е , че докато на полето което показва заглавието на галерията - "title_txt" са включени кирилишките символи ("character embedding" от properties" на полето "title_txt"), то на полето "desc_txt" (намира се в муви клипа desc ) - не са включени. Вероятно ако се включат , ще заработи.

А ти , Митко, ако споделиш какво си направил , ще се изявиш като добър форумец: , както и Деси ако избягва коментари като предходния .

Мир вам :) :supz:
dessii - напреднал
И аз като се опитвах да редактирам gallery.fla не успях да оправя това съобщение за липсващи шрифтове, въпреки че ги промених и като се опитам да експортирам ми изкарваше 2 грешки.
dessii - напреднал
С голямо удоволствие искам да ви кажа че подкарах галерията си изцяло на кирилица. Всичко се показва дори описанието на снимките, уголемих си шрифта, абе всичко което исках го постигнах. Дори е без недостатъците на Версия 1.1 на mitko414. http://dessii.hit.bg/index.html
На тези които се опитаха да помогнат - Благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Кирилица във флаш галерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: