• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
bisplus - специалист
Не става....много лошо!!!
ilian ivanov - специалист
Как махна ЛАН-а.Свали ли чипа
bisplus - специалист
ilian ivanov написа:
Как махна ЛАН-а.Свали ли чипа
Ами махнах само картата, този чип дето се вижда на снимката не съм го махал. Заблязах, че като го включа в контакта не свети индикацията(на лаптопа), че е включен в захранването, а преди дори да не работи па си светеше(на буксата има захранване).
gorgidanchev - специалист
При този проблем повече от 90 процента си отива цялото дъно. :idea:
bisplus - специалист
Ми то май така си е станало......пое за чорба да ставаше :lol:
Justy - майстор
Съчувствам ти, пиши го бегало. Който разбира от многослойки е наясно, че имаш сума пробиви по дъното. И няма да ги отстраниш с отпояване на чипа. Истинска защита срещу гръмотевици е само изключване на компа и физическо разделяне от всички комуникации. Фронта на нарастване на напрежението е толкова стръмен, че тези стопяеми резистори нямат време да цъфнат. А електронните струват повече от компа.
Wishmaster-ruse - специалист
Пич щом имаш видимо поражение на писта значи и чипа е пострадал :| Платката е много слойна и това ще рече че щом на първия слой имаш видимо поражение значи има и на другите слоеве.
Както и са пострадали редица други компоненти даже е възможно 60-70 процента от активните елементи по дъното да не работят от верижното горене на части. И аз имам един ASUS тука и той така не реагира на захранването си въпреки че не се е срещал със толкова голямо напрежение от където и да било то а просто е притиснат със багаж и така е пътувал в кола от Италия до тук. Откажи се с ремонтите продай му матрицата и някоя друга част която няма да ползваш с другия комп и си купи нов.
bisplus - специалист
Е на кого да ги продам тези части.... :?
Wishmaster-ruse - специалист
Няма ли компютърни фирми и сервизи около вас.
Все някой може да се навие да ги вземе стига да те устройва цената разбира се.
1115 - специалист
Това което е треснало е трафа на снимката - ти него ли свали (ако да, не е достатъчно), wirelessa ли махна или отпои самият чип на ланкартата?

Ако е последното и няма живот го даваш на части и повече не се занимаваш с кабели.
Решението е в безжичен рутер или АП. Така само най-много него да смениш.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за ремонта на преносимия компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: