Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Stanislav Stefanov - специалист
Здравeйте колеги.
От скоро съм на нов доставчик.Сложих си рутер,но нещо не ми харесва :? Много често ми засича нета.Става за секунди(изчезва нета и после пак си тръгва).Незнам какво да направя и как да тествам дали проблема е от рутера или от комп(лаптоп).Около мен е пренаселено от wi-fi.Та да не би да е от това се чудя :? Четох,че за да няма конфликти с каналите на конкурентните рутери трябва да видя кои канал е най свободен.Изтеглих си тая програмка(inSSIDer) инсталирах/пуснах :shock: ами сега :-D
някви графики. Горе -долу си познах моя рутер амаааа до там?????
Ако някой знае как се работи с тая програмка или има няква идея от какво може да се получава това засичане да помогне МОЛЯ.
Рутера ми е (sitecom wl-341) Vista home premium -OS.
dundurma - специалист
имах същия проблем на БЪФАЛО,инсталирах нов фърмуеар и се оправи всичко.
bai_bradyra - специалист
Пробвай да смениш канала и виж къде работи най-стабилно. А за свободния канал- след час може да е натоварен.. просто пробваш къде има най-стабилна работа.
Stanislav Stefanov - специалист
На лаптопа или на рутера да сменя канала?
Или просто да експериментирам ?
Много играе сигнала.В момента ми скача от пълен-до една чертичка.
И друго което ми прави впечатление,че когато са включени и двата компютъра не ги прави тия номера.
Сменяш канала на рутера..за инсайдера,може да го използваш за да видищ кой канал е най-малко използван и да зададеш него.просто е просто го стартираш той би трябвало да намери безжичната ти карта-даваш му да сканира,гледаш графата channel-там обикновенно има цифри 3,6,13 и т.н това са каналите..успех
montoya - майстор
Рутера е най - добре автоматично да си избира канала. Мисля по дефолт фирмуера ги кара да ползват най - ненатоварения канал за wi-fi
Изчезването на интернета обаче едва ли е от безжичната мрежа на рутера, макар че е възможно да пада при използване на торент програма с по - голямо количество активни задачи!
Дай малко повече информация за проблема, като примерно само интернета ли прекъсва или безжичната мрежа прекъсва!? Някой път решението се оказва най - простото и най - близкото до акъла нещо.

Тема "Как се работи със(inSSIDer) и изобщо за Wi-Fi" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: