• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Lazy_666 - специалист
bjohnev, мога да ти заема IDE to USB конектор. Проблема е, че захранването му трябва да е от съществуващ компютър. Направих се на циция и не си купих цял комплект заедно с трафче.
Ако си от София, пиши едно лично да се видим да ти го дам да пробваш.
Ква беше тази дълга дълга тема в хардуер бг форума незнам, но начина е елементарен .

пиша и тук този вариянт защото е лесен.- всяка нормална флашка го прави особенно с линдолс 7

1. Копувате си флашка кингстан 8 гигабайта- техномаркет-полис.

2. Форматирате я на фат 32 или по дефалт както ви го дава компа.

3. След това форматирате пак флашката но на НТФС за да я разпознае биоса. -той остава нормално бутващ.

4. Сваляте си имидж файла на линдолса примерно от замунда отваряте го с даемон тулс и копирате всички неща от имиджа върху флаша.

5. така копираният матерял на флаша е готов за действие.

6. Исключвате лаптопа, мужкате флаша и палите компа.
След натискане на бутона пауар веднага почвате да помпите F9 или F

10 или F11 или F 12 - трябва да ви излезе меню от което да изберете от къде първо да ви зареди лаптопа - избирате USB FLASH -нещо си.
-Това става без разбутване на биос бутването то си е нормално.

11. Изписва едно ретче дали да почне бут сиди миди нещо си - натискате ентер веднъж.

12. Ако не тръгне така инсталацията влизате в биоса и променяте реда на бутване първо флашката после харда. и сейв ОК. Рестарт ПАК.

Така вече трябва да ви запита пак с онова редче да бутна ли сд или уесби - Ентер и чакате.

След започналата инсталация можете да ми пишете едно лично съобщение благодаря Колега обещавам и аз да помагам.

П. П. Простете за правописните грешки ако има такива.
velsi - Почетен майстор
maznia написа:
3. След това форматирате пак флашката но на НТФС за да я разпознае биоса. -той остава нормално бутващ.
А как постъпваме ако в менюто "формат" като възможност се предлага само FAT32?
Johny - майстор
velsi написа:
А как постъпваме ако в менюто "формат" като възможност се предлага само FAT32?
Ами значи, че вече е в NTFS формат. Ако все пак държиш да форматираш, ползваш специализирана програма а не Уиндоуса. Със сигурност PartitionMagic го може, но и други програми от този сорт биха могли.
ArturDent - Почти Безобиден
Johny написа:
Ами значи, че вече е в NTFS формат.
Не е това.
Не всеки носител може да бъде форматиран на NTFS. Това зависи и от хардуера. Например една дискета може да форматирана само на FAT12, а CD работят с CDFS.
За диск или флашка форматирана с NTFS, не е пречка де бъде форматирана пак със NTFS, дори и със стандартните средства на Windows.

А въпроса на темата е "Как да инсталираме Windows през USB" или "Как Windows да ни е инсталиран на USB"?
velsi - Почетен майстор
Проблема е, че аз бих се справил, но се налага да асистирам по скайп на човек зад океана. Трябва да се преинсталира win xp на нетбук, който естествено няма cd. Това, с което се разполага е само флашка HP 8GB и още един по-голям лаптоп, който CD. Трябва да обясня стъпка по стъпка нещо което на самия мене не ми се е налагало и не съм правил... Моята флашка е HP 4GB и windows ми предлага само fat32 като вариант за форматиране.
Johny - майстор
ArturDent
Моята флашка - 8Гб, в момента е NTFS и Уиндоса ми предлага само FAT32 и exFat. Не зная какво ще стане ако се форматира под exFat, ХР и със SP2 и Vista го поддържат.
Сега нямам време, но няма начин фалашака да не може да се преформатира с друга програма. Аз по принцип не ползвам нито една вградена програма от Уиндоуса.
А дискетата не става под NTFS, защото тя е с много малък капацитет и има изисквания за клъстерите.
  • 1
  • 2

Тема "как се бута ХР през флашка или през външно DVD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: