• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
petromaniq - специалист
Явно вече много хора са забравили уроците по програмиране... когато нямаше джамове и линукси... аз не съм късал обувки за това :lol:. Или трябва да се мине през "крив макарон" да видим ходжата :lol:
Osiris - специалист
petromaniq написа:
Явно вече много хора са забравили уроците по програмиране... когато нямаше джамове и линукси... аз не съм късал обувки за това :lol:
абе не сме може да качиш дос но той е различен от ддоса на Wina и пак няма да ти върши работа
Тук ще намериш добра колекция :wink:
petromaniq - специалист
Благодаря Osiris !! Но ако трябва да уча елементарен език на програмиране??? Смятам че нещата са предъвкани или се лъжа...нали затова разчитам на форума. И за да него обръщаме на махленски клюки-има ли прогтама която създава бутваща директория (среда ДОС) или е много защитена с авторски права, че чак не може да се спомене... то от там идват неволите на бедния човек-иначе късай хвърляй.
Osiris - специалист
може да пробваш следния вариант
форматираш си диска пускаш инсталация на ХР на друго PC и когато си копира файловете при първия рестарт дърпаш щепсела слагаш си диска на компа и пускаш с малко късмет може и да тръгне :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
Горното със сигурност няма да тръгне, НО ще имаш boot диск.
Трябва да направиш и следното:
Копирай инсталацията на Win на твоя диск и при инсталиране на другия компютър изключи (физически) неговия диск.

П.П. Инсталацията на другия компютър можеш да я прекръснеш веднага след първия рестарт (синия екран с жълтия индикатор).
При пускане на диска на твоя компютър, тя ще продължи нормално.

Инсталирай Windows от инслацията, която си копирал на твоя диск.
Osiris - специалист
прав е колегата по време на конфигурацията ще търси инсталация така че както ти е писал копирай я и ако пита му кажи къде е :)
успех чакаме резултати :wink:
petromaniq - специалист
Е какво да кажа.. така и не се намери стабилно мнение по въпроса-явно е строши си компютъра за да го обикнеш.Помлях няколко IDE та и до никъде не я докарахме.Поуката е> старите машини да си хващат пътя :lol:
MamaMy - майстор
На кривата ракета и космоса е крив :lol:
ArturDent ти даде съвсем смислен начин за инсталация. Аз си мълчах защото явно с твоето ниво fdisc не е твоята стихия.
Osiris - специалист
така е колега с проби става всеки компютър си е със собствено мнение :wink:
petromaniq - специалист
Колеги, По време на инсталацията се прави диагностика на самата конфигурация, а след формата(ако има такъв) се екстрактират файловете с драйвери за работата на просесор,чипсет и така...Ако си правим тука има-тука нема надали ще я докараме до успешен край. Реших проблема с инсталация на DOS 7.10. Стана бутващ хард диск и от там нататък правиш каквото си искаш с различните OS.Благодаря на отзовалите се!
  • 1
  • 2

Тема "Как да направя бутващ партишън на хард диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: