• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Колеги някой да е ползвал услугите на тази фирма: http://print-magic.eu/g4h6i0j1l14394/CLP+300.html
Цените са доста различни от другите, което малко ме смущава.
От друга страна всичко е строго индивидуално, защото наскоро потърсих оферта за външна реклама от три фирми. Най-добрата и най-професионалната беше и най-евтина! :? Да им се чуди човек.
Последна промяна от Johny на съб окт 30, 2010 1:03 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
To боклуци може да продава всеки. Особено тези на които не им е това работата. Тези имам спомени да са копирно бюро.
Kasper - специалист
Не си уточнил за каква касета или принтер става въпрос, но примерно за Samsung в Бургас цената е 36 лв. с ДДС.
Има и тук едни "международни изпълнители", които пълнят касетата за 12 лв., но това е просто наливане на тонер без да го почистят и т.н.
За моите принтери ползвам тонер на Статик Контрол - имат качествени консумативи - тонер, барабани, чипове и т.н.

П.П. Статик е фирма производител на консумативи не фирма за продажба и рециклиране на касети!
MamaMy - майстор
"Статик Контрол" е Мерцедеса при тонерите. При разлика в цените от порядъка на 20%, не виждам смисъл да се използват разни боклуци с неясно химическо съдържание. Все пак тонера е летлив и канцерогенен. Това дето описват колко е безвреден, могат да ме разведат. Ако е така защо след работа с някой "тонери" вечер храча кръв?
Защо на всички рекламиращи се като продаващи и зареждащи тонери на рекламите им се редят бутилки на "Статик Контрол", а в склада нямат и за мостра?
И това си е занаят с много тънкости. Всеки може да изсипе една бутилка сажди. Тънкостите се учат с години. Цената също не е определяща за качеството. Най-добрата реклама е от доволен клиент :wink:
Johny - майстор
Kasper написа:
Не си уточнил за каква касета или принтер става въпрос, но примерно за Samsung в Бургас цената е 36 лв. с ДДС.
Има и тук едни "международни изпълнители", които пълнят касетата за 12 лв., но това е просто наливане на тонер без да го почистят и т.н.
За моите принтери ползвам тонер на Статик Контрол - имат качествени консумативи - тонер, барабани, чипове и т.н.

П.П. Статик е фирма производител на консумативи не фирма за продажба и рециклиране на касети!
Sorry, объркал съм линка /коригирах го/. Касетите са на Samsung CLP-300.
Както и да е - предлагат съвместима касета за 34.90лв.
А кои фирми работят с този тонер или сам си ги зареждаш? Аз открих само разфасовки по 10 кг. :?
Kasper - специалист
Консумативи си поръчвам от София - фирмата е

http://www.tonersupport.com

позвъни по телефона би трябвало да ти свършат работа!!
vk - специалист
Също много добри са www.arbikas.com
Johny - майстор
Първо купих цяла касета от PrintMagic - съвместима. За нищо не става. Плътни шрифтове горе-долу, но бледите хич ги няма. С две думи - прецакване.
След това си взех тонер /Static Control/ и чип от Toner Support, сам си заредих старата касета и резултата е напълно задоволителен.
Само дето ми изпратиха безплатно един спрей за почистване на барабана. Та почистих аз с въпросният спрей и .... принтера взе да размазва. Оказа се че трябвало да се чисти при свален барабан, защото се повреждали уплътненията. Това аз и сам го разбрах в последствие, но нещо в механиката вече не е в ред. Аз ли съм го сглобил направилно или нещо се е преебало, ще се разбере като ида в сервиза. Иначе печата, но издава едно ужасно скърцане. Намерих си приключение....
MamaMy - майстор
Това скърцане е от клининг блейда. Трябва да талкираш леко барабана и този блейд който го остъргва. Ще се оправи. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Зареждане с тонер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: