Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
zoro1 - специалист
Chefo77 написа:
Аз и друго не разбрах ...
Още повече, че общите условия които са в сила с подписването на този договор не са на листа върху който се подписваш. Те се намират някъде в интернет...
В сила при подписване на договор са само и единствено условията, които стоят в договора, който подписваш. Няма такива филми - общите условия да са другаде.
Не само това - ако договорът е от 5 страници и се изисква подпис на всяка от 5-те, а ти подпишеш 4 от тях, той следва да се счита за невалиден.
Приема се че е валиден ако е упоманато колко са страниците и са номерирани./а май и не/.Не подписваш договор за сливането на Форд с Хонда.Юридически правилно е общите условия да са общодостъпни и на публично място,никоя фирма /с изключение Ментел/ не ти дават договор от 20 листа!Новата услуга на Мтел няма измъкване -20-30 страници договор,но и там не се подписваш на всяка.
Chefo77 - майстор
Зоро ... сигурен ли си, че не са длъжни да предоставят цялата налична информация В договора? Може да са достъпни навсякъде, но ти се съгласяваш изрично с всичко, което трябва да те касае. Ако утре общите условия се изменят и не са в твой интерес - как можеш да докажеш, че не са били такива към момента на сключване - ще правиш бекъп на сървъра им ли?
Няма значение дали Форд и Хонда се сливат, дали даряваш бъбрек или ставаш абонат на кабеларка - всичко се описва от А до Я.
ArturDent - Почти Безобиден
Продължение...
Един ден след като се отказах от blizoo, ми се обажда някакво девойче, да ме пита защо.
Ами кифло заспала, нали имате история на разговорите и посещенията. Нали е "възможно разговора да бъде записан".

Имах 2 карти за цифровата телевизия. Винаги съм предплащал поне за 2-3 месеца.
Е тъпанарите на всяко 3-то число спираха едната. И аз на всяко 3-то число трябваше да се обаждам на "безплатния" им телефон. 2-3 лева на разговор.
Там едно девойче всеки път ме караше да рестартирам тяхното устройство, което НЯМАМ. Ако ще и тока на жилището да спра проблема не се оправяше! След разговор по телефона - О, чудо, оправя се.
Подавал съм и заявка на място - да дойде техник и да оправи телевизията, в пълното съзнание, че проблема е някъде в централата и софтуера. Разбира се без да им го казвам.
Никой не е идвал, нито са ми се обаждали. Да им имам информационните системи.

Малко отклонение:
Имам ХХ GSM-a във фирмена, група.
Обаждат се на служебния телефон (БТК) да ми направят предложение да прехвърля групата към Globul, с "много изгодни разговори".
Викам добре и се подсмихвам на ум.
Идват в офиса, обясняват ми колко изгодно щяло да бъде, правят оферти и т.н.
Съгласявам се, добре, само дето групата е от 3-4 години в .... Globul.
И на тях да им имам информационната система. Имат ми всичко, ЕГН, Булстат, имена, адреси. Ами направете си предварителното проучване!
zoro1 - специалист
Chefo77 написа:
Зоро ... сигурен ли си, че не са длъжни да предоставят цялата налична информация В договора? Може да са достъпни навсякъде, но ти се съгласяваш изрично с всичко, което трябва да те касае. Ако утре общите условия се изменят и не са в твой интерес - как можеш да докажеш, че не са били такива към момента на сключване - ще правиш бекъп на сървъра им ли?
Няма значение дали Форд и Хонда се сливат, дали даряваш бъбрек или ставаш абонат на кабеларка - всичко се описва от А до Я.
Общите условия се предоставят в КРС/Комисия за Регулиране на Съобщенията/,При промяна се отразява там ,ако си посписал при старите условия ,няма как да те прецакат за новите.Лошо е че не можеш да видиш старите усложия ,но винаги може да изискваш копие от общите условия в офиса на фирмата.Не могат да ти откажат!!!...Всъщност като знам какви "кифли" има ...те не знаят къде се намирата па камо ли договори и тям подобни...
Chefo77 - майстор
Зоро ... и на мен ми е ясно какво и как трябва да стане при покупка на лизинг - за n-ти път към дадена лизингова компания, но всеки път ми дават договор от 10 страници с информация, условия и т.н. Губят по 5 минути, за да ми обяснят къде, как и т.н. всичко покрай вноските, макар че ми дават лизинг само при "здравей". Не мисля, че Близу, Булсатком и т.н. са по-дяволи от тях, та да пестят от даването на информация. Не съм съгласен, че са прави.
montoya - майстор
И нашата кабеларка купиха, добре че дойде друг доставчик в града та се прехвърлих преди да ми се налага да подписвам договор с тъпото близу
vk - специалист
Сега всеки предлага телевизия и интернет
Дойдоха и Мегалан и Spectrum Net - пускат 100 програми телевизия.
Всички интернет доставчици пускат и телевизия, а телевизионерите пускат интернет.
Дори фирми като ITD Network, Пловдив - която е доставчик на едро на интернет, започва да предлага услуги на крайния клиент
Това е хубаво - нека има много играчи.
darken_nz - специалист
Ами те всички са акули.
Въпроса е коя акула искаме да ни изяде.
Всичко е строго индивидуално.
Един може да реве на близу, а друг да е доволен.
Аналогично е за другите доставчици.
На мен ми се струва, че близу малко скъпичко взимат, като им гледам сайта.
ArturDent - Почти Безобиден
Скъпичко я.
До преди да ги отсвиря давах 35 лв. само за телевизия 2 цифрови приемника + аналогова (задължително). За нет давах още 20 лв.
Общо 55 лв.

Сега си прехвърлих всичко при доставчика на интернет.
3 Цифрови приемника, интернет (същия), HBO, Cinemax, ... Спрях аналоговата (слагат филтър).
Всичко 32 лв. Като взема фактура на името на фирмата ми излиза към 27 лв. Даже програмите са некодирани. Номера при тях е че като не си платиш TV, ти спират интернета. Так си осигуряват по-голяма събираемост.

Близо не могат да го направят тоя номер. Могат да ти спрат цифровата, но аналоговата остава. Трябва да дойде някой на място да реже кабела.

Тия от новата ми телевизия, като идват да я пускат мерят сигнала до всеки един приемник! Колко децибела е. Правят снимка на показанията на уреда. Снимат и как са положили кабелите в табълцето на етажа. Казаха, че шефа им ги глобявал по 5 лв. на пропусната снимка.
При мене 4 снимки, по 5 лв = 20 лв. Ако пропуснат при 2-ма клиенти и надника отиде на кино.
darken_nz - специалист
Брей, кои са тия феномени ?
Иначе е хубаво да има контрол (особено върху децибелите!).
И колко дерат за ТВ ?
А от това, което каза, ако си само на цифрова какво правят при неплащане ? :mrgreen:
Не, че съм от тези, които не си плащат.
Аз си имам и едно правило - не постъпвам така, както не бих искал да постъпят с мен.

Тема "Blizoo = мафия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: