Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Най-доброто е бърза памет и бърз процесор. Но ако трябва да избираш, то е по добре повече и по-бърза памет.
Не се опитвай да изчукаш дявола. Ъпгрейд се прави тотално - процесор, памет, видеокарта и на първо място съответно дъно. Не се прави на парче, защото едно слабо звено от цялата конфигурация дърпа назад целият компютър и нищо не правиш.
Друг е въпроса, ако имаш модерно дъно, с добра архитектура и към него да добавиш след време още някоя рейка памет, по- бърз процесор и т.н. Единствените неща, които по-рядко са ъпгрейдват са харда и ДВД-то.
darken_nz - специалист
Ами доколкото разбирам те това и му предлагат.
Рама и без това е безполезен в случая, видеокартата не става, но на новото дъно ще стане.
Харда ако е читав защо да го сменя, или пък записвачката, захранването и то не вярвам да има проблем.
Това е най-безболезнения вариант.
Иначе е най-добре един нов мощен компютър щом ще се играят игри и всичко спи.
ArturDent - Почти Безобиден
Ъпгрейт на компютри не правя!
Според закона на Мур - мощността на компютрите се удвоява на всеки 18 месеца.
Компютрите, които се ъпгрейтват са обикновено на над 3 години. Даваш едни пари, от които общо взето ефекта е до 10% по-бърз компютър. Просто не си струва.
Все едно на един Москвич да му сложиш 300 к.с. двигател. Мощност ще има, ама като го подкараш с 200 км/ч, а скоростната кутия, я шасито няма да издържи.

Когато се купува нов компютър пък трябва да има баланс между компонентите. Общо взето да са от един ценови клас. Каква е ползата от мощен процесор и видео карта, когато диска ти е много бавен или имаш малко памет. Пак ще дам пример.
Все едно мощен автомобил... с 10 литров резервоар. Върви бързо, но на всеки 50 км. спираш да зареждаш гориво.

И най-важното. Много зависи от задклавиатурното устройство. Ако то слага всяка програмка дето мига, святка и "оптимизира", компютъра се влачи.
Такъв компютър, при инсталация на чисто, без слагането на разните "полезни" програмки си вдига производителността с поне 100%.
Gladiator_BG - специалист
да ... както каза и darken предлагат ми по съвременно дъно на което ще ми тръгнат 8600 GT и новата рам която ми дадоха ...

оставям:
-дъно asus k8n
-процесор AMD sempron 3000+ (1800)
-рам 2x512 PC3200
-20лв

взимам:
-дъно асрок (значително по-ново със слтовове за новата рам и 8600)
-процесор seleron 3Ghz

тук не говорим за "последна дума на модата" а колкото да върши работа там ...
в крайна сметка ако нетръгне фифа11 ще се пука фифа10 ама всички опции на мах.
darken_nz - специалист
Е на мах не знам дали ще стане, но поне ще се играе.
Иначе както казах новото си е ново,но е вярно също, че няма много луди, които да си сменят компютъра на всеки 2 години.
1115 - специалист
Само гледай да не стане пак проблем, че Celeron на 3GHz няма.
А и доста от новите дъна не поддържат Celeron D.
Gladiator_BG - специалист
благодаря засъвета ...
аз още несъм предприел нищо ... видеокартата и рамта си стоят в торбичката в която ги взех ... остана ли по свободен ще ида да видя какво ще стане в това сервизче ...
Преди закупуването на даден компонент трябва да се проверят спецификациите, а не да се взима насляпо.
Към дъното винаги има списък със поддържаните: CPU, RAM, VIDEO CARDS и т.н.
Често се бърка факта, че има наличен слот (пример : AGP 8X) и се смята, че всички AGP 8X карти са поддържани, но не е така !
[quote="Gladiator_BG"]РЕЗУЛТАТ - ни едното ни другото ми станаха на дъното ...

За съжаление пиша доста къно понеже имаж проблем с регистрацията но и напълно нормално да не ти саснат компонентите DDR(184) и DDR2(240) имат разлика в пиновете ще ти е доста зор да ги монтираш а за видео мисля че това 8600ГТ ще да е на PCI-E (поне н съм чувал да има АГП) а твоето дъно има само AGP отново разлика !
wladimir1
Абсолютна несъвместимост - слотовете за DDR и DDR2 са различни, същото важи за PCI-E и AGP, напъните да влезе каквото и да било несъвместимо ще доведе до непоправима физическа повреда!!! А цялата 8ххх серия на Nvidiа е зле - не е за взимане, особено 8400 и 8600 горят като пека навън днес, тези, които се мотат в нета 90% са закърпени за да се продадат!!!

Тема "Мога ли да заменя видеокартата ?!?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: