• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
dechoоо - специалист
Здравейте...
Ще карам направо. От известно време имам проблем с лаптопа, по скоро с дисплея му.
Когато го включа, започва да си зарежда и всичко е наред... за около 3 мин., най- много.
И тогава потъмнява и с много усилия успявам да видя иконките.
Няколко човека ми казаха какво може да му е, но бих искал да чуя и още някой мнения, преди да предприема нещо (да го давам на сервиз де). Казаха ми и някаква цена...
Благодаря ви за което...
IBM T41
torbalan - Дървен философ
е какво очакваш да чуеш???

носи го в читав сервиз и питай да ти кажат първо колко ще струва ремонта...

стискаме палци да не е скъпо :)
1115 - специалист
1. вероятно е повреден инвертора.
2. повредена лампа на дисплея.
3. контактен проблем в буксата на инвертора.

Цени:
1. инвертор 20...40лв.
2. смяна на лампа - около 40...50лв. (самата лампа е 10...15лв)
3. ....

Ако в началото когато все още свети, дисплея е червеникъв, то 100% е лампа.
MamaMy - майстор
Залагам на нагоряла лампа. Ремонта е доста пипкав ако не се намери точно оригиналната. Сменял съм десетина включително и моята два пъти и само един път намерих точно същата и стана лесно.
dechoоо - специалист
И аз си мислих за лампа! Но сега вече съм сигурен, е тя.
Вярно, отначало докато се зареждаше Windows-а дисплея си беше червеникав!
Само дето ремонта ще ми е към 80 лв :?
Мерси за отговорите!
Johny - майстор
В YouTube се намират клипове по много въпроси. Напиши модела и змяна на лампа на дисплея и с голяма вероятност можеш да намериш нагледно обяснение. Така ще си спестиш парите за труд, които не са малки.
Наскоро разглобих до последното винтче нашият лаптоп с помощта на много подробен клип.
Ето два примера: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w4v20PyomuU[/youtube]
http://www.laptoprepair101.com/laptop/2 ... ccfl-lamp/
Mapek - специалист
Да не отварям нова тема - проблема ми в известен смисъл е сходен ... Моя дисплей обаче става чисто бял с максимална яркост. При намаляване на яркостта се появява картина, след известно време пак изчезва и се появява при ново намаляване. Носих го в сервиз /още беше в гаранция/, но много странно се изплаши и не прояви дефекта цял месец докато беше при тях, та и няколко месеца след това. Samsung NC10. Някакви идеи или конкретизиращи въпроси?
darken_nz - специалист
Или просто са те излъгали!
Аз преди имах едно касетофонче и колкото пъти го носих на роял сервиз все развален го въщаха, че на края почнаха да искат и пари.
Тогава зарязах тези главорези и отидох при наш приятел и той го оправи!
Просто онези са или боклуци, шибани тарикати, или просто некадърници - и в двата случая нямат място там!
Иначе ми се е лучвала и грешката на мърфи :-D .
Но ако е така, то се вижда, а в случая не беше грешката, а тарикатите на мърфи.
Нека да уточним - не ми се свиди да дам пари, но искам работата ми да е свършена!
На хора, които ми помагат (вършат работа) винаги им давам парите си от сърце.

А сега няколко въвета.
Като начало се опитай да наблюдаваш машината и да разбереш кога и защо го прави.
Другият съвет е просто да се допиташ до друго технически грамотно лице.
Третият съвет е да следиш форум, защото има много кадърни, можещи и възпитани хора, които могат да ти помогнат.
Mapek - специалист
Благодаря за включването. Наблюдавам го много месеци, при тях беше само един. Имам впечатление, че се "запушва" при зареждане след пълно изтощаване на батерията. Физическо сваляне на батерията и рестарт го "осъзнава" в някои от случаите, но зависимостта не е пълна. Ровя из мрежата, но не попадам на точно такова описание на проблем. Ако някой ме насочи, ще съм му благодарен.
1115 - специалист
Практиката показва, че проблема е в дисплея и по-малко вероятно във видеото на лаптопа.
Има шанс и да е кабел.
Само в сервиз ще ти кажат обаче точно.

Случвало ли се е да има странно изображение преди? (точки, правоъгълници, цветни фигури)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с дисплей на лаптоп!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: