Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
boltik - специалист
Здравейте,мой колега изка да прехвърли една сватба от видео касета на компа.Възможно ли е това и ако е да как.За пояснение изска сам да се пробва.Благодаря предварително.
kuuuuuul - майстор
Намира си едно записващо DVD и е готов,има и други варианти но са доста по сложни.
firediesel - специалист
Директно от камерата му по USB или 1394 в зависимост какво има (поддържа камерата). Оригинално ако може да се прави това камерата се продава с необходимия софтуер (trial) и си го пише в указанията и на български.
Щему трябва доста място на харда за компресирано видео да смята около 4 GB на час. Некомпресирано скача поне тройно.
ruumen - помощник
Имам като това http://www.orderbg.com/index.php?main_p ... ts_id=3249.
Донесе ми го приятел от Полша преди1-2 години. С него успях да си прехвърля всички семейни касетки и да приключа с тоя вид носители на семейни спомени :rock:
kuger - майстор
Бях писал в друга тема, и снимки имаше, но нещо не я намирам.Та, накратко, външна DVD записвачка с AV и S-video входове и комуникация с ПС по USB. Чете от ТВ, чете и пише в/у дискове.
darken_nz - специалист
Както се каза по-горе връзка на камерата с компютъра - USB или 1394, с двд рекордер - казано на прост език, или с тунер/кепчър - такова е устройството което беше дадено по-горе.
Авер Медиа за PCI слот на лаптоп - има други размери и модели.
За предпочитане е ако се взима тунер да е от този тип, които правят запис без да преработват сигнала. Много тунери правят грешка при обработката на някои видове сигнал и резултата е замазване на картината. Ако не искаме подобни ''ефекти'' трябва да си вземем тунер, който не ''пипа'' сигнала - тоест да го записва - 576i на 576i. Иначе и един по-хубав рекордер не лош избор, но повечето имат проблеми с макровижъна. Ако от студиото са плеснали ще ви трябва устройство, което го чисти. Жокер: тези устройства за чистене на макровижън ги няма в БГ :-D . Като положителна черта на по-евтините тунери може да се сложи поне това, че просто не им пука за макровижъна :supz: .

Тема "от видео касета на комп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: