Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
novgradski - специалист
...темата е стара,но да допълня:
Рутер с кабел до windows7 и wi-fi до win xp
След няколко "възстановявания на системата" ,"преинсталация на драйвера"...нямам wi-fi връзка с рутера
...и преди да преинсталирам (win xp)...
-пак unistal на D-Link (използвах "неговия си")
-отварям Yuor Unistaler ....той е още"там"...пак -"премхни"
-отивам с:\Program Files\D-link...и го има още-.... трия
-отварям Control Panel\Система\ Диспечер на устройствата ....и виждам D-Link ...пак "unistal"
Този път не използвах Tune Up Utilities (някъде го отричат).
-Рестарт
-инсталирах наново драйвера за безжичната връзка
....и ..тръгна:
-показа ми "моята връзка","на комшията"...после паролата("моята"-разбира се)...поне за сега се разминах с преинсталация.
Искам да попитам тук тъй като темата е подходяща и не искам да правя нова!
моят проблем е малко по -различен но... някой ако подаде едно рамо ще се радвам! :mrgreen: :wink:
Имам рутер
имам нет на настолния
Нямам нет на лаптопа!

Направих го онова с рестарта на wifi приемника, обаче пак не става.. а има и една такава подробност - значи в сф като отидох и ме караха да променям некви неща и да пиша некви цифри в един прозорец /най-вероятно в пропъъртис, но не помня изобщо къде точно ме караха да бъркам и да ровя :? /... и сега като се прибрах в мое село вече нямам пък тук нет... :x и съм сигурна, че е нещо от настройките, обаче не знам къде да ровя.

А иначе това с вълничките ми свети - значи рутера подава сигнал и достига до лап топа сигнала.
montoya - майстор
Настройки - мрежови връзки, на уайфай адаптера десен бутон - пропъртис, маркираш тспип протокола и пак десен бутон, пропъртис. Ако там са зададени ръчно ИП адрес и маска, цъкни отметката да ги задава автоматично.
darken_nz - специалист
Ами рутера е въшкав. Моя също правеше така, независимо от това, че съм задал ръчно адресите.
Просто, ако ползвам лан порт и вляза с настолния, или вляза с лаптопа, а с настолния не - при двата случая, ако съм влязъл друга машина не получава връзка. Сложих на настолния един адаптер и сега всички машини (общо 3) могат да си влизат и си имат връзка без проблем (безжично).
Иначе на мой приятел рутера (пак TP LINK, но друг модел) няма такива проблеми.
Настолния на лан и лаптопа, а и телефона му си работят идеално без ядове.
Не съм най-големия в областта, но за мен рутера е боклук.
Ама нямам намерение да купувам нов.

Тема "Нямам връзка с интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: