Ми докато е на зарядно компа изобщо не пипа батерията, ползва си тока от зарядното. Така че не виждам, защо трябва да се сваля.
Да не говорим, че въпросния лаптоп изобщо не тръгваше. Беше стигнал до някакъв екран и не мърдаше повече, а по екрана премигваха червени и зелени линии. След слагане на батерията всичко се оправи.
За мен е неправилно да се ползва лаптопа без батерия. Да не говорим, че си е изнервящо да спре тока.
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mitko414
- специалист
284 мнения в "Linux vs Windows"
Илиян Илиев™
- майстор
Илиян Илиев™
- майстор
mitko414 написа:В интерес на истината. зависи от марката и модела на лаптопа.Позачетох се из линковете и доста се посмях.
Ако искаш повече инфо, тук, тук или тук.
То не бяха хладилници и фризери, то не бе чудо.

Нека се скапе след 2 или 3 години. Какъв е проблема? И без това след 2-3 години самия лаптоп ще е със смешни показатели и едва ли запазената батерия ще вдигне цената, просто пак никой няма да се излъже да го купи, а цените така падат че не е истина.
Преди 7-8 години си купих лаптоп 256 рам с не знам си къв там супер процесор за времето си и 20 или май беше 40гб хард за малко над 800 евро. След 3 години с 1гб рам и съответните увеличения по останалите параметри струваха малко над 500. След още 3 години и над 4гб рам плюс останалите параметри са 350 евро. По онова време най-мощния настолен комп в магазина беше някакъв супер дупер геймърски с 2 гигабайта рам и не знам кво си видео и процесор в супер дуперска кутия за около 2бона в евро. Знаеш ли как съм се дзверил? Сега лаптопа ми е с тройни показатели и струва една четвърт. Хич не ми дреме колко години ще ми кара батерията.
п.п. Иначе и на мен ми се иска да се мушна в хладилника, но не заради батерията. Жега си е и те така.
Gnus
- специалист
А ти наясно ли си, че батерията не е свързана директно на жиците на 18-те волта (например), които идват от зарядното, а има един контролер в лаптопа, втори в батерията и трети на всеки от елементите на батерията (защото повечето съвременни батерии на лаптопи се състоят от литиево-йонни елементи 18650) ?
Илиян Илиев™
- майстор
Днес си купих поставка за лаптопа за 6 евро от китайците. Вентилатора е един, но пък голям.
Хем дърпа ток от компа, хем ми се струва че повече време държи батерията. Плацебо?
Трябва да засека време със и без поставката.
Хем дърпа ток от компа, хем ми се струва че повече време държи батерията. Плацебо?

Трябва да засека време със и без поставката.
Linux не е препоръчителен. Няма Еквивалентни програми които да са по- добри от тези Win XP .
Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература