• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mitko414 - специалист
В интерес на истината. зависи от марката и модела на лаптопа.
Ако искаш повече инфо, тук, тук или тук.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми докато е на зарядно компа изобщо не пипа батерията, ползва си тока от зарядното. Така че не виждам, защо трябва да се сваля.

Да не говорим, че въпросния лаптоп изобщо не тръгваше. Беше стигнал до някакъв екран и не мърдаше повече, а по екрана премигваха червени и зелени линии. След слагане на батерията всичко се оправи.

За мен е неправилно да се ползва лаптопа без батерия. Да не говорим, че си е изнервящо да спре тока.
Илиян Илиев™ - майстор
mitko414 написа:
В интерес на истината. зависи от марката и модела на лаптопа.
Ако искаш повече инфо, тук, тук или тук.
Позачетох се из линковете и доста се посмях.

То не бяха хладилници и фризери, то не бе чудо. :lol: Тия батерии с орлите ли ще живеят? То бива вталяване, но чак толкова... Като онези от темата за бръснарските ножчета. :lol:

Нека се скапе след 2 или 3 години. Какъв е проблема? И без това след 2-3 години самия лаптоп ще е със смешни показатели и едва ли запазената батерия ще вдигне цената, просто пак никой няма да се излъже да го купи, а цените така падат че не е истина.

Преди 7-8 години си купих лаптоп 256 рам с не знам си къв там супер процесор за времето си и 20 или май беше 40гб хард за малко над 800 евро. След 3 години с 1гб рам и съответните увеличения по останалите параметри струваха малко над 500. След още 3 години и над 4гб рам плюс останалите параметри са 350 евро. По онова време най-мощния настолен комп в магазина беше някакъв супер дупер геймърски с 2 гигабайта рам и не знам кво си видео и процесор в супер дуперска кутия за около 2бона в евро. Знаеш ли как съм се дзверил? Сега лаптопа ми е с тройни показатели и струва една четвърт. Хич не ми дреме колко години ще ми кара батерията.

п.п. Иначе и на мен ми се иска да се мушна в хладилника, но не заради батерията. Жега си е и те така.
Gnus - специалист
При това общо-взето 5% се увеличавал животът, ако я сложиш в хладилника. Смешка.
mitko414 - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Ми докато е на зарядно компа изобщо не пипа батерията, ползва си тока от зарядното.
Горното не се нуждае от коментар.

Погледни какво напрежение дава зарядното ти, пише си го на него, и какво напрежение дава батерията...
Gnus - специалист
А ти наясно ли си, че батерията не е свързана директно на жиците на 18-те волта (например), които идват от зарядното, а има един контролер в лаптопа, втори в батерията и трети на всеки от елементите на батерията (защото повечето съвременни батерии на лаптопи се състоят от литиево-йонни елементи 18650) ?
mitko414 - специалист
Не толкова наясно, колкото теб.
ArturDent - Почти Безобиден
И к'во общо има батерията с темата?
Илиян Илиев™ - майстор
Днес си купих поставка за лаптопа за 6 евро от китайците. Вентилатора е един, но пък голям.

Хем дърпа ток от компа, хем ми се струва че повече време държи батерията. Плацебо? :shock:

Трябва да засека време със и без поставката.
Linux не е препоръчителен. Няма Еквивалентни програми които да са по- добри от тези Win XP .
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29

Тема "Linux vs Windows" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: