• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
4epHokocka - помощник
Имам стар компютър с качествена ДВД записвачка LG . Това " чекмедженце" влиза в дънната платка с един як кабел с многофункционален куплунг.
Може ли така да се пренастроят трасетата към USB , та това оптично устройство да стане външно за нетбук примерно.
Ако някой знае как, ще съм му предварително благодарна.
LazarGanev - "Велик майстор"
Наистина звучи много професионално въпроса :shock:
sstefanov - майстор
Модел на записвачката?
4epHokocka - помощник
sstefanov написа:
Модел на записвачката?

Тя е LG Super Multi и друго за сега не зная.

Но като драйвър ми излиза : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B

П.П. Това намерих допълнително

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... leId=14976
pipilica - майстор
Да това ще свърши работа води се IDE to USB.
petromaniq - специалист
Това като интерфейс, ами захранване? :? Май по-на сметка ще излезе готово външно оптично устрайство.
4epHokocka - помощник
Благодаря на всички за ценните съвети.
Сега остава и да намеря този преходник.
По ме плаши факта, че аз изнамерих някакви адаптори със захранване и не зная дали изобщо ще си струва инвестицията.

https://www.google.bg/search?q=ide+to+u ... 66&bih=621

Така и така бутването през USB флашка в нет бук е отработен вариант, за какво да се инвестира в бутване през USB-CD
Още веднъж големи благодарности! :prayer:
MamaMy - майстор
Принципно си права. Когато става въпрос само за инсталация, но от моя опит съдя, че външното СД си е най-добрия вариант. Все пак всичкия софтуер фабрично излиза на СД. Отделно, че откакто го имам този преходник съм се родил. На него закачам какъвто и да е хард диск (IDE, mini IDE, SATA) и си го ползвам като преносим, спасявам данни или сканирам на чиста система данни. Оригинално комплекта е със адаптер който не е върха, но за сега още работи.Изображение

Иначе в БГ примерно от тук
  • 1
  • 2

Тема "Имам много професионален въпрос за ДВД- записвачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: