Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ivan40t0 - напреднал
Здравейте.Имам такъв проблем:Имахме безжична мрежа между РС и лаптоп в къщи,но след преинсталирането на РС от ХР на Уиндоус 7 ултимейт от РС-то всичко се затри и сега връзка няма.Връзката се осъществяваше с USB мрежов адаптер Ralink2070.Настройките не съм ги правил аз,че не разбирам,ама искам сега да се опитам.Освен драйверите какво друго ще ми е нужно?Инсталационен диск нямам.Факт е,че компа го регистрира,но никъде по десктопа не го показва както при ХР-то.Нетът ми е по кабел в РС-то.От там през мрежовия адаптер лаптопа си ловеше нет и добре си беше,но сега нъц..Та ако е възможно да се обясни ще съм много благодарен.С търсачката не можах да намеря.Ако има и не съм го видял се извинявам и ще съм благодарен да получа линк.
Lazy_666 - специалист
Да поясня...
Компютъра ти си има нет по кабел. След това в компютъра си имаш боднато това ралинк-че което "раздава" безжична мрежа за лаптопа. Лаптопа няма никакви допълнения, и си се връзва със стандартния си безжичен адаптер.

Ако "да", потърси програма която да прави от компютъра ти безжичен рутър.
ivan40t0 - напреднал
Lazy_666 написа:
Да поясня...
Компютъра ти си има нет по кабел. След това в компютъра си имаш боднато това ралинк-че което "раздава" безжична мрежа за лаптопа. Лаптопа няма никакви допълнения, и си се връзва със стандартния си безжичен адаптер.

Благодаря.Ще потърся и надявам се ще успея да го направя :prost:
Vectra - специалист
Какви програми, какви индианци, какви скъсани пет лева... :?
Трябва само да си шернеш интернет връзката към безжичния адаптер.
За Window 7 ето:http://www.youtube.com/watch?v=he21hUSK3Nw
За XP потърси в нета, по подобен начин става. :partyman:
Lazy_666 - специалист
Не съм 100% сигурен, че ХР предоставя DHCP услуга, така че ще му трябва програма която да се занимава с това.
А иначе видно е че със 7 е по-лесно. Аз просто досега не съм шервал интернет през седмица и не знаех.
inspo - майстор
В XP шерването на връзката става с два три клика...
http://support.microsoft.com/kb/306126/bg
Lazy_666 - специалист
Когато имаш един компютър отзад - да. Когато обаче имаш повече, статичните IP-та са по-скоро недостатък. Да, може да се направи, сравнително бързо, но не е интуитивно и автоматично, което го прави половинчато решение за неспециалист.

Така или иначе, на младежа компа му е със седмица, така че най-вероятно вече проблема му е решен.
ivan40t0 - напреднал
Решен е с помощта на рутер Linksis wrt54gc.Стори ми се по-удачно и по-лесно да го направя така.В нета има описание как се прави.Всичко е наред за сега.Рутера ми е подарък,така,че не губя нищо.Само съм на кяр :yawinkle: :prost:
didoni_ - специалист
Lazy_666 написа:
Да поясня...

С тая програма connectify hotspot става,пробвал съм я и хващам от лаптопа със смартфона.

Тема "Проблем с безжична мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: