Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
shotik - майстор
Ползвам компютъра много ограничено,защото не търся филми,песни и др,ровя из форумите които са ми интересни,свързвам се с децата ми и познати по Skype,нямам нужда от другите му възможности,но ми се иска да ми е подредено.Kабела за слушалките,кабел USB,кабели за зарядни и др. се заплитат и понякога се ядосвам,въпреки че ги подреждам.Вие как сте направили организация на компютърното си бюро,за да е в ред.Очаквам да прочета и видя Ваши идеи.В скоро време/10-15 дни/ ще довърша едни подобрения на бюрото и аз ще кача снимки.
крум - специалист
И при мен е доста досадно. Особено когато кабела на слушалките се оплете в краката на стола, или го сритам и слушалките прелетят 1-2 метра.

Вчера си купих микрофон и колони.
Така един кабел по-малко ще ми се подмята по бюрото. Това е приоритет номер 1 за подреждането на бюрото.

Засега кабелите на мишката и клавиатурата не ми пречат - идват от задната страна на бюрото. Ако почнат да ми пречат и те, имам безжична клавиатура и мишка - ще започна да ползвам тях.

Кабел за USB-то нямам. Предпочитам да го включвам директно на предния панел на компютъра. В допълнение там включвам кабела за телефона и кабела за фотоапарата.
Тях ги държа в раницата си и ги закачам само при нужда.

Кабела за интернета е прекаран по пода, рутера е завинтен за самото бюро с 2 винта. Кабелите от рутера до компютрите (2 на брой) са къси и подредени, така че те не пречат. Засега не съм привърженик на WiFi.
CARRION - специалист
Това е моят хаус НО аз си го владея.
КАБЕЛИ: интернет,слушалки-жични и безжични, 3бр. към буфера а от там още 5 към колоните, монитор захранващ кум монитор и такъв към ПС-то, мишка клавиатура, кабелна ТВ, приеник за дистанционно, камера, допълнително USB, за фотоапарата от време на време и още няколко които не се сещам какви бяха :? . За сега не ми пречат защото не ги и виждам, но като почна да ровя там ми побелява косата.

Прикачен файл

IMG_0304.JPG
ХАУС
IMG_0304.JPG (46.27 KиБ) Видяна 4755 пъти
shotik - майстор
Бюрото за което съм писал по-горе беше с около18 см по дълъг плот и се наложи прекрояване за да може да се смести на разстоянието което ми позволява подредбата на стаята.Освен това ми се видя ,че и плота е широк и го намалих с 10 см,в резултат на което бюрото придоби по компактна форма.Преместих страничния плот за компютъра от вътрешната страна,повдигнах бюрото на плот с колелца и го местя при нужда леко.Подвижния плот за принтера го монтирах под плота,а под него чекмеджетата/4 бр си ги правих отделно,като нарязването на материала беше в Бриколаж/.Стойката предвидена за монитор я завъртях на 90 градуса и сега принтера е на нея ,защото не влизаше там където първоначално е проектирано.Остава ми сега само да подменя дръжката на горното чекмедже и да монтирам от същия тип и на другите.Може би ще направя от ламиниран фазер парчета за разделяне на пространството в чекмеджетата за да не се объркват различните вещи поставени там.Може би по нататък да ми хрумнат и други идеи,но всяко нещо с времето си.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=209857
hygro - майстор
Ergonomics

Ergonomics is a discipline dedicated to creating the best working environment possible, and this discipline applies to many areas beyond the use of computers. However for our purposes, this section focuses on ergonomics at the computer workstation. Have you ever seen a person working with a tiny monitor using a keyboard sitting atop a tall desk? Their arms look like bird wings flayed out to the sides and their eyes have crow’s feet from perpetual squinting. A quick inspection of most computer workstations usually reveals simple measures that can be taken to correct obvious ergonomic problems. These remedies not only can help people work longer and more efficiently, but can lead to fewer mistakes, decreased lost work days, decreased employee turnover, and increased morale. Presented below is a simple checklist you can use to check out the work stations in your office – give it a try.

Computer Workstation Ergonomic Checklist
  • Chair must be comfortable and adjustable
  • Chair should be on rollers to allow for proper positioning, and re-positioning
  • Chair should not have arms, or should have arms that fold down
  • Computer monitor should be right in front of chair, not to the side
  • Keyboard should be in keyboard tray so that arms are level when typing
  • Monitor should be large, a flat screen monitor is preferred over a CRT
  • Monitor should not have glare, install curtains or a glare screen if necessary
  • Arm should not rest on a sharp corner or edge of desk
  • Lighting should be plentiful, sunlight and florescent light is preferred over incandescent
  • Work area should not be cluttered
  • A foot rest should be used by persons whose legs do not adequately reach the ground
  • Noise should be kept to a minimum
  • An ergonomically designed keyboard and mouse should be considered
  • Use a phone headset to free up hands and prevent cradling the phone with the neck
The following diagram is typical of ergonomic configurations. For the person who sits at a computer workstation 8 hours a day, a few simple adjustments can make a significant difference over the course of a year, or many years.

Изображение

Още: http://www.cpaadvisor.us/sub/2_ergonomics.htm

Изображение

1. Use a good chair with a dynamic chair back and sit back

2. Top of monitor casing 2-3" (5-8 cm) above eye level

3. No glare on screen, use an optical glass anti-glare filter where needed

4. Sit at arms length from the monitor

5. Feet on floor or stable footrest

6. Use a document holder, preferably in-line with the computer screen

7. Wrists flat and straight in relation to forearms to use keyboard/mouse/input device

8. Arms and elbows relaxed close to body

9. Center monitor and keyboard in front of you

10. Use a negative tilt keyboard tray with an upper mouse platform or downward tiltable platform adjacent to keyboard

11. Use a stable work surface and stable (no bounce) keyboard tray

12. Take frequent short breaks (microbreaks)

http://www-admn.csun.edu/ehsr/ehs/training/chair.htm
shotik - майстор
Благодаря на колегата higro за статията ,въпреки че не разбирам какво е написано,но пък мерките и основните положения на схемите почти съм ги спазил,пригаждайки стола и бюрото към моите размери.
montoya - майстор
Както каза колегата по - горе ето го и моят хаус и аз си го владея.
Кабелите са си редовни за един компютър. Ползвам микрофон. Допълнителни кабели има към буфера и един разклонител в повече, заради стабилизатора с който захранвам системата.Поръчал съм и днес ще пристигнат безжични мишка и клавиатура.
В допълнение към другото, в същия ъгъл минават и две тръби за парното. Ужаст, но не го виждам и не ми пречи.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Тани - модератор
Чак ви завиждам - толкова малко кабели :-D При мен освен стандартните мишки, тонколони, клавиатури монитори и т.н. има още
- четец на карти
- кабел за фотоапарата
- кабел за телефона
- блутууд
- скенер
- принтер
- кабел удължител за флаш памет
- съответно и USB хъб , защото имам само 6 USB-та на компа

това е постоянно включено, а от време на време включвам и wi-fi и втора мишка . Тази тема ме подсеща , че от доста време се каня да си проектирам бюро , защото стандартното не ми върши работа и си стои в килера. Свикнал съм да гледам монитора от около 1 метър и не мога да се завра в него и така съм свикнал вече клавиатурата и мишката да са ми на краката. че не знам дали ще ми е удобно да стоя с часове на бюро :?
montoya - майстор
Дъсчицата дето стои монитора на нея е хваната за стената именно поради тая причина. И аз обичам монитора да ми е далеч и затова сложих така монитора, за да мога да си намествам бюрото.

Тема "организация на комп бюро" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: