• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Тани - модератор
Тази седмица купувах два телевизора и единия е точно 40 инчов Самсунг. Плейва си всички формати, които пробвах , а субтитрите му са с три големини. Единствената настройка , която трябваше да направя, беше да настроя кодирането да е на кирилица , че излизаха маймунки. Единствения проблем е , че чете само по 1000 снимки от папка :axe: Провери дали си включил субтитрите и дали филма и субтитрите са с АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ имена. 99% съм сигурен, че ще тръгнат! Още преди 2 години, когато купувахме друг телевизор и пробвахме, Самсунгите бяха едни от малкото , на които вървяха всички формати и субтитри.
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
Самсунгите бяха едни от малкото , на които вървяха всички формати и субтитри.
Абсолютно си прав. Даже поддържат някои формати, които не би трябвало, щото нямат лиценз за употребата им. Никъде не са написани официално, но като ги пуснеш тръгват.
moimoimoi, както ти писаха трябва видеото и субтитрите да са с еднакви имена на файловете, а само разширението да е различно.
DLNA, служи основно за споделяне на мултимедийно съдържание. Инсталираш си DLNA сървъра на компютъра и му казваш къде се намират филмите/музиката/снимките. След това през телевизора отиваш на All Share Play и си пускаш филмите от там.
За начинаещи препоръчвам All Share сървъра на Samsung - най-лесно се работи, пък и се "разбират" с телевизорите на Samsung. Ще става и по-бързо отколкото копирането на филма на флашка.
moimoimoi - майстор
сложих си нова видеокатра с D-BUS , DVI и HDMI изходи.
монитора е на DVI а телевизора на HDMI
благодаря на всички изказали мнение в темата
Тани - модератор
Радвам се , че си взел най-правилното решение!

А опита ли все пак да подкараш субтитрите, че ми стана любопитно какъв може да е проблема?
moimoimoi - майстор
слагам флашка или външен хард диск и папките се виждат но нямат съдържание,не всички са така но повечето,предполагам някакви настройки ще му трябва,но за сега не ме вълнува
но ако закача фотоапарат всичко се отваря-снимки,клипове,музика ако има на картата памет

сега обаче забелязвам един друг проблем
значи вързал съм монитора и телевизията,всичко върви,звук има на тв-то ,но на изхода който е за слушалки и колонки на компа няма сигнал
има ли някакви настройки за звука да се пипнат?
kobutan - специалист
здравейте.
да питам и аз за подобен проблем в тази тема за да не правя нова такава.
имам лаптоп hp probook 4530s и smart tv LG32La620S.имам HDMI на лаптопа и 3 такива на тв.свързах ги с HDMI кабел, избирам от тв входното устройство, но няма сигнал. нито тв вижда лаптопа, нито от настройките на видеокартата се вижда доп.монитор.
Изображение

имам както вградено интел видео 3000, така и видео карта ATI Radeon 6490M.
kalpev - специалист
Провери първо на кой HDMI1, HDMI2 или HDMI3 на телевизора връзваш лаптоп-а, и дали точно него избираш от списъка на входовете на ТV-то с бутона input.
kobutan - специалист
да, правилно го свързвам - тв има 3 порта, свързвам го и към втория и за проба към третия като във входни у-ва на тв избирам съответния порт - няма сигнал - това изписва тв....
kalpev - специалист
В някои случаи се налага да се пусне картината чрез функционалните бутони (FN+ F*), виж за твоя лаптоп кои точно са.
Виж също в "Display Manager" на видеокартата ти дали си дал Clone или Extended за екрана.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "как да свържа компютъра към телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: