• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kobutan - специалист
няма никъде в настройките на видеото за hdmi порт. ползвах и драйвер пак солушън - обнови други драйвери, тези за видеокартата си останаха същите - пробвах и ръчно от менажер на устройствата да обновя драйвери - били с последните версии... :?:

мисля че не съм слагал драйвер за интел видеото - понеже си пазя драйверите за преинсталация и там само за ATI Radeon съм сложил, но не и за вграденото интелско видео. проблема е че като сваля драйвери за интелското ми дава съобщение че нямам минимум хардуерни изисквания за този драйвер. а за лаптоп моята серия е може би с най якия хардуер - имам предвид 4530s модела, а драйверите уж са за него..
ArturDent - Почти Безобиден
kobutan написа:
да, SmartShare използвало точно DLNA - вкючих тв към безжичната мрежа и тв откри шернатата папка от лаптопа и мога да пускам филмите на тв.обаче 3Д филм 10 гб ми накъсва постоянно - през 5-10 сек зарежда.....
Е, аз какво ти казах - КАБЕЛ, през безжичната няма да стане, не може да мине. И компютъра на кабел.
И ако имаш някоя стара машина и тя става, сървъра не товари много, почти никак, ако филма се поддържа от TV (можеш да го пуснеш от флашка)

И шернатата папка не е шерната, най вероятно ти е пуснат DLNA сървъра на Windows Media Player. Ама ефекта е същия - виждаш филмите, не съм сигурен дали ще имаш субтитри.
Ако си сложил софтуера на LG - почти е сигурно.
kobutan - специалист
имам субтитри на 2Д филмите и не накъсват и се гледат без проблем. проблема е при големите 3Д филми.
ама и на това съм благодарен, шернал съм си папката.свалям си филми и сериали от торентите там и си ги пускам на тв. =D>
и то благодарение на твоя съвет.
а иначе за кабела - с какъв кабел да го вържа? каква стара машина? за доп.у-во ли?HDMI ми е неактивен, имам жак за монитор или проектор - VGA ли се казваше, другото е USB и мрежа на лаптопа.единствено мога да мисля за през lan мрежа като свързване на 2 компютъра. това ли имаш предвид?LAN кабел за 2 компютъра, единия жака му беше по един начин,, а на другия край по друг? имам такъв кабел и да вържа лаптопа и тв в мрежа?а раб.плот пак няма да се вижда на тв, само големите 3Д филми ще вървят без проблеми?
LAN кабел, нали имаш някакъв рутер там за WiFi.
Шибни поне едното и да видиш че няма да накъсва толкова. Ако успееш да вържеш и двете устройства към рутера или едно към друго няма да ти накъсва нищо.
Екстрата е че ако имаш 2, 3 телевизор или друго DLNA устройство - всичките виждат това.
Разбира се "работния плот" няма да се вижда. Това е само протокол за възпроизвеждане на филми, музика и снимки.
velas - специалист
Трябва да разбереш коя карта ти управлява HDMI порта...

Виж в "Control panel -> Display -> Connect to a projector", трябва да можеш да превключваш м/ду дисплея и HDMI порта. Мисля, че бързите ти бутони са Fn+F4, това пробва ли?
kobutan - специалист
Fn+F4,както и от разделителна способност на екрана избирам както разширен, така и клониран екран - дублиран де.
Изображение
няма сигнал на HDMI към тв и доп.екран не се открива
това е контрол панела на ати видеото
Изображение
в аида 64 не знам защо за видео се вижда 2 пъти интелското, а ати е като 3Д ускорител?!?
Изображение
velas - специалист
Така си е...
Някога работило ли е по HDMI? Ако не е, виж в сервиза...може и да не ти работи порта...
На мен ич не ми харесва там дето се показват две видео карти и два "видео ускорителя".
Май някой обича да ръчка на машината всяка програма която обещава да направи нещо "супер-турбо".
kobutan - специалист
не, никога не съм пробвал порта. едва му събрах драйверите защото има разни модели - едните с едно видео, другите разлика в мрежова карта, безжична, размер на харда - въобще 4530s има много разновидности на този модел.аз бях поръчал един, пратиха ми друг и като нищо при инсталацията да съм омазал нещата. иначе за туро и такива работи - не се занимавам с такива неща.не разбирам от хардуер и не обичам да си правя опити. затова и тука питам. ще пробвам да изтрия драйвера за видеото и да го сложа наново после. може би при тия ръчкания из настройките за порта и пробвания да съм омазал нещата...
velas - специалист
И при мен видеокартата се отчита два пъти, но един 3D ускорител...не знам дали има някакво значение... аз съм с една видеокарта.

Би трябвало по партиден номер да си намериш правилните драйвери от съпорта на производителя...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "как да свържа компютъра към телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: