Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
imegogo - специалист
здравейте проблемът е следния компютъра не иска да се включи понякога екрана светва черен и курсора седи застинал не изписва нищо и не реагира,а понякога при включване тръгват вентилатора мига лампата на харда,но въобще не светва екрана изключвам го и след време като го пусна тръгва зарежда и работи все едно нищо не е било чудя се какво му става и дали е от хардиска ?
преди година му е сменян защото изгоря мисля че сложиха марка Western Digital
zaioristu - напреднал
Прилича ми повече на видео.Можеш да си свалиш hirens boot cd от нето и да тестваш HDD и RAM.
ig_ivanov - специалист
Най-напред пробвай дали при изваден диск от лаптопа дали всичко си тръгва нормално- без черни екрани и мигащи курсори. Трябва да стига до екран, на който изписва, че се опитва да зареди от мрежовата карта.
Duke_BG - специалист
харда е последното което тръгва първо е видео и рам
така че извади плочките РАМ почисти от праха и ги върни на мястото им
ig_ivanov - специалист
Duke_BG написа:
харда е последното което тръгва първо е видео и рам
така че извади плочките РАМ почисти от праха и ги върни на мястото им
При повреден сектор за начално зареждане на твърдия диск системата също остава на мигащ курсор. Също така може поради някаква причина с механиката или електрониката да не "тръгне" при първото включване на лаптопа- екрана остава черен. Не искам да се заяждам и да твърдя, че точно диска е причината, но не го изключвам като възможност.
imegogo - специалист
оказа се,че има много вируси инсталирах антивусна и го почистих също тествах хардиска с няколко програми които показват,че е перфектен остават съмненията за рам паметта и видео картата
omirchev - специалист
Този модел има вградена UEFI диагностика на хард и памет. Едно добро начало е да се мине през това. Разбира се ако тя каже ОК, е хубаво да се пусне специализиран тест на памет (memtest 86+)и диск (в зависимост от производителя). Така описаният ефект обаче понякога се случва и при прегряла машина, почистете вентилаторите. А може и дънце да е тръгнало.
unicata - специалист
Какво е видеото, правил съм на няколко такива видеото, явно е детска болест при тези модели на HP с външно видео.
ако беше памет нямаше да го има момента с това един път тръгва а друг път не, за това предполагам, че е видеото.
Ако си по-смел виж как се прави рефлоу youtube или го занеси някъде да ти го направят, а мога и аз да ти го направя ако искаш.
Успех каквото и да излезе.

Тема "проблем с лаптоп hp hp pro book 4710 s" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: