• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
miroton - майстор
Сложих още памет и в момента е 3ГБ,държи се добре.
Чудасе да ли да не взема още 1ГБ.
montoya - майстор
За самия уиндоус 7 и 1ГБ е повече от достатъчно. От тук насетне е важно какви програми ползваш, ако примерно слагаш адоуб пакета с фотошоп и прилежащите му 5-7 допълнителни програми и 8ГБ ще са малко, ако праскаш фейсбук и скайп 2ГБ са си екстра
hidrazin - майстор
montoya написа:
За самия уиндоус 7 и 1ГБ е повече от достатъчно. .... и 8ГБ ще са малко
Съжалявам но за 32-битова версия няма смисъл. Просто не работи с над 4GB. Каквито и приложения да използваш.
Четете за какво се пита!
:partyman:
Lisko - майстор
Много колеги са с 2Гб на служебните компютри и нямат сериозни оплаквания (позват най-вече MS office, браузър, Adobe reader, Adobe Acrobat).
Аз бях в къщи дълго време с 4гб, после ги направих 8 щото ми изпаднаха като бонус, но не съм усетил разлика.
Стара школа съм - нещо като не ми трябва го затварям. В момента в таскбара виждам 6 отворени програми, 3 браузъра, файл мениджър, разглеждачка за картинки и самия таск мениджър. Стигам и двойно и тройно понякога, но не е типично.
С фотошопа не съм имал грижи, може би не правя достатъчно сложни неща. Писъци за памет съм имал единствено от Auto pano giga - програмката дето сглобява много кадри в панорама.

Една забележка: Много разпространена грешка е явно, включително и от един съфорумец по-горе.
Adobe не се чете "адоуб" ! Правилното е: "ъдоби". В превод - кирпич.
montoya - майстор
hidrazin написа:
montoya написа:
За самия уиндоус 7 и 1ГБ е повече от достатъчно. .... и 8ГБ ще са малко
Съжалявам но за 32-битова версия няма смисъл. Просто не работи с над 4GB. Каквито и приложения да използваш.
Четете за какво се пита!
Чета, при това внимателно
miroton написа:
Имам инсталиран WIN7,колко рам памет да му сложа на компа да работи добре?
:?
hidrazin - майстор
За 32-битовите версии - 4-ка. Пък чипсета нека си адресира колкото иска.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... _windows_7
miroton - майстор
Мерси за помоща,
оставам си с 3гб,компа работи добре.
Направих някои тестове и си работи.
bjohnev - специалист
miroton написа:
колко рам памет да му сложа на компа
Като прочетох заглавието ми се стори, че темата е бъзик...
RAM=Random Access Memory
RAM+Памет=?!?

Щом върви с 3GB след специалните тестове значи е стабилна работата...
miroton - майстор
Специалните тестове бяха отваряне на 45 подпрозореца на феиса - 2.3ГБ рам памет заета,процесор 80% :lol:,пускане на филми HD,е стига толкова.
От начало бях с 1ГБ,след това взех още 2гб и се чудих колко да сложа още,но се оказа че с 3 върви добре.
  • 1
  • 2

Тема "RAM памет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: