Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
thinkpad - майстор
Най-важното при техника като компютри не е самото устройство, а информацията записана в него.
kuger - майстор
thinkpad написа:
Най-важното при техника като компютри не е самото устройство, а информацията записана в него.
За това си има външни хардове /не, че аз имам :-D /. Всичко ценно на външния, вярно, че губиш техника, време и ценни програми, което е много неприятно, ама е по-малкото зло. Макар, че мен и това ме събаря.
ArturDent - Почти Безобиден
montoya написа:
... хората изплатиха 400лв
Просто ми е интересно:
Колко време след установяване на повредата получихте парите?
Колко % от цената на компютъра изплатиха?
darken_nz - специалист
Сори, че се намесвам, но майка ми работеше със застрахователи.
Всъщност работеше за тях, ако трябва да съм точен. Точно затова знам, че застрахователя, дори и да плаща гледа да плати възможно най-ниската (да не кажа нищожна) сума. Платил ти 400 - ми ок. Моята машина струваше 1 хилка (най-старата) и мислиш, ли, че тези 400 лв са някакво удовлетворение ? Сега лаптопа, от който правя всичко също е хилка.
И мога да заявя с ръка на сърцето, че се съмнявам да съществува застраховател, който да ми плати хилката.
Най-добрата застраховка да е да вадите всичко що влиза в техниката - сигнал, захранване, нет.
Може и да не е 100 процентова защита, но е най-добра и е без пари.
(Нали се оплакаха хора от индукция - затова казвам, че може и да не е 100 %, но е някаква)
Иначе, аз, ако искам да ползвам нет, като има буря карам на безжична и на батерия.
Ако е настолна - катодни отводители, упс и пак рутер. (И молитви да не ни излезе ''късмета'')
hidrazin - майстор
darken_nz написа:
...Най-добрата застраховка да е да вадите всичко що влиза в техниката - сигнал, захранване, нет. ...
И компа закачен на ластици за да виси в центъра на стаята. Ми ако влезе кълбовидна мълния? :-D
:partyman:
darken_nz - специалист
То, ако влезе кълбовидна - машините вече ще са най-малкия проблем. :mrgreen:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ми ако влезе кълбовидна мълния?
Сложи си желязна решетка пред прозореца. Или си направи цял фарадеев кафез.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Сложи си желязна решетка пред прозореца. Или си направи цял фарадеев кафез.
Мен не ме мисли. Каквото и да ми гръмне го имам дублирано поне още веднъж. Ти мисли за собствената си капандура.
Ама де тоз късмет да ми попадне кълбовидна мълния у дома. Ще има още еднадокументирана. :lol: И за твое сведение - решетка на прозореца няма да ти свърши работа в случая.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
И за твое сведение - решетка на прозореца няма да ти свърши работа в случая.
:? Пробвал ли си... :-D Надеждата умира последна.

Тема "Защита от мълнии на LAN" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: