Ето това е въпросния http://www.tp-link.com/lk/products/deta ... R841ND#app рутер аз по принцип съм нясно с някой неща но и разбира се не съм супер специалист но мисля че рутера не е лош модел разбира се никой не застрахован срещу некачествена изработка и др субективно фактори вличещи на качеството на устройството. Въпросния рутер е закупен от технополис . що се отнася до досавчика виках ги смениха модема уж проверяваха връзката и и казаха че всичко е наред.
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
drobsa
- специалист
52 мнения в "Проблем с безжична мрежа"
kalpev
- специалист
Ползвам точно такъв рутер, добро качество е, много добре работи и съм доволен. Не, че е застрахован от скапване твоя, но щом и с друг рутер забива мрежата, то нещичко остава мътно...
Доколкото схващам картинката, ползваш модем на BLIZOO. Неговият LAN порт (или един от неговите, защото си нямам и на идея какво представлява) с кабел е вързан към WAN порта на TP-LINK-a? Ако е така, на прима виста, откачи TP-LINK рутера и вържи едно PC директно с кабел към LAN-а на модема и наблюдавай нета как работи. Ако пак забива нета, то проблема ти е в модема и BLIZOO. Работи ли без проблем, то тогава ще се вглеждаш само в TP-LINK-a.
И ето това, написано между другото, ме замисли също:
Доколкото схващам картинката, ползваш модем на BLIZOO. Неговият LAN порт (или един от неговите, защото си нямам и на идея какво представлява) с кабел е вързан към WAN порта на TP-LINK-a? Ако е така, на прима виста, откачи TP-LINK рутера и вържи едно PC директно с кабел към LAN-а на модема и наблюдавай нета как работи. Ако пак забива нета, то проблема ти е в модема и BLIZOO. Работи ли без проблем, то тогава ще се вглеждаш само в TP-LINK-a.
И ето това, написано между другото, ме замисли също:
drobsa написа:Възмжно ли е да бъде от АЙ ПИ адреса на BLIZZOO т.е понеже е динамичен а не статичен това да ошашква рутера?drobsa, можеш ли да ми кажеш какви точно настройки си дал на WAN Settings и на LAN Settings на TP-LINK рутера, DHCP, DNS и т.н?
ArturDent
- Почти Безобиден
drobsa написа:Ето и модела на рутера http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-3 ... Al9y8P8HAQ мисля че не лош но въпреки всичо възможно е да е някой боклук, този път ми го препоръчаха в технополис а и беше на приемлива цена и предположих че ставаТочно този като хардуер е доста по-добър и от двойно по-скъпите модели на TP-Link. Но точно този модел.
nikolovvd
- майстор
Да бе подслушващи устройства.
Снощи докато четях темата си проверих връзката с рутера - 72-78 Mb, а рутера е същият, като коментирания и освен това е на 2 м от мен. Погледнах към него и не го видях, защото бе закрит от гирлянди за елха. Оказва се че елхата е голям смутител.

Снощи докато четях темата си проверих връзката с рутера - 72-78 Mb, а рутера е същият, като коментирания и освен това е на 2 м от мен. Погледнах към него и не го видях, защото бе закрит от гирлянди за елха. Оказва се че елхата е голям смутител.

Тема "Проблем с безжична мрежа" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература