• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
pipilica - майстор
Преди да се думне трафа със сигурност е думнал драйвера му.
Ето ти сервизно, прегледай го и ако имаш въпроси питай пак.
Свали файла и го преименувай от zip на PDF

Прикачен файл

LG TFT-LCD Color Monitor FLATRON W1934S.zip
(797.97 KиБ) Свален 164 пъти
ig_ivanov - специалист
Не е тази схема- по последващите постове се оказа, че е другата модификация. Проблемният кондензатор е C925.

Изображение

Дистанционно не мога да помогна повече.
MamaMy - майстор
Ako е по тази схема, копай в заграденото. Това с късо в трафовете го забрави!
Първо да благодаря на всички за помощта и за това, че изтърпяха моето невежество.
Схемата е показаната от колегата ig_ivanov , с леки промени в елементната база. Нямам ESR за да видя състоянието на кондензаторите, за това само проверих да няма някой пробил. Проверих всички резистори и диоди след "Грец" схемата до трансформатора Т901 и се оказа, че резистор R914 е изгорял ( показваше ми 13K OHM при зададени 0,51 ОHM). Замених го с 0,47 OHM/2W и мониторът тръгна. Но:

1-во - Картината беше лоша. От какво може да се дължи това? (Според мен още някой филтриращ кондензатор е на път да сдаде багажа).

2-ро - Състоянието "2 sec to black" си се върна.

Понеже и аз вече съм на мнението, че проблема е от лампите, мисля просто да ги заменя с LED ленти, но това няма да стане през този месец. :D Отделно, мисля да сменя кондензаторите с по-качествени и се надявам проблема с картината да се оправи.

Изображение

Надявам се да съм бъда полезен на някой с тази тема и пак благодаря на колегите за помощта. Когато заменя лампите, ще добавя промените по схемата тук. :)
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на монитор LG Flatron W1934S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: