• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
inspo - майстор
Малко да повдигна темата.
Тия дни един приятел получил този мейл и почти попълнил формата с данните си , но по едно време нещо се усъмнил и се отказал.
Днес ме пита защо пейпал му искат тази информация, де да бяха пейпал....
По скоро са пейпай :-D

Прикачен файл

fishing.JPG
fishing.JPG (69.83 KиБ) Видяна 1237 пъти
radius - майстор
При бегъл поглед няма конкретно обръщение, винаги почва с Dear Customer или без никакво, а в оригиналните ти пишат името с което си се регистрирал ( и не е видно отвън).
inspo - майстор
Има го и този момент, но човек като се шашне и не ги вижда тези подробности.
А на моя човек малко преди да получи въпросния мейл нещо не му се получавало плащането в пейпал , май парите не са му стигнали и затова не е станало.
Но той си помислил, че причината може да е атаката за която пише в мейла..
И аха да захапе.
kuuuuuul - майстор
И аз постоянно получавам подобни съобщения,но на имейла който ползвам постоянно и ПейПал няма нищо общо с него.За тях си имам съвсем отделен имейл.Гадовете обаче не се отказват и периодично си продължават. :-D Интересно как са свързали двете неща или просто захранват всички възможни имейли. :?
lov - майстор
Преведи си на български как се нарича това, риболов или по точно ловене на риба.
Мяткаш стръвта в гьола пък и все някое шаранче ще налапа. :x Нищо ново под слънцето както у нас така и по света. И там си ги има същите телефонни и интернет измамници. Фалшиви сайтове за онлайн продажби и каквото се сетиш още.
Gnus - специалист
Пейпал си имат кутия за измами - spoof@paypal.com - на която от време на време препращам получените подобни "фишинги".
Не знам дали правят нещо с тях, освен, че получавам автоматичен благодарствен мейл.
Ако човек не е наблюдателен или не му достигат познанията, може да се защити, като отвори нов подпрозорец и ръчно си изпише: пейпал-точка-ком.
lov - майстор
Те рибарите имат един лаф.
Шаран ли е и на гол бастун да му хвърлиш пак че се фане. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Предупреждение за евентуална опасност." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: