• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kalpev - специалист
Няма как да не съм категоричен, след като имам такъв и си го настройвам както си искам.
След като производителя го дава изрично N стандарт, смяташ ли, че би "излъгал" и не го поддържа при закупуване?
А това, че fearlessss8 си е играл с firmware си е негов проблем. Неслучайно му написах да го върне до фабрични настройки, както си е бил в началото.
Заповядай:

Прикачен файл

Tp_link.jpg
mitko414 - специалист
Това, че на твоя рутер си настроил да ползва само N, не означава, че на всички става, дадох ти пример, ама ти явно си виждал само един рутер и смяташ, че всички са като твоя (версия 5 или 8). Пак пиша, има 5 различни хардуерни версии.

Изображение

И е много умно да ползваш 20MHz ширина на канала. :)

Аз съм дотук.
kalpev - специалист
Ахахахахах :-D :-D :-D
Много си забавен :rolleyes:
Само дето с тия линкчета от нета нищо не доказваш, че в това му е проблема. За сметка на това, аз ти показвам нещо реално, работещо и съществуващо, а не copy-paste от незнайното интернет пространство :wink:
OK, приемам, че съм си купил 300М Wireless модел рутер, който гарантирано от производителя поддържа N стандарт, и аз съм един уникален късметлия, че съвсем случайно моя рутер го има това N, а никой друг няма този късмет :-D
mitko414 написа:
Аз съм дотук.
Най-добре ще направиш :supz:
Последна промяна от kalpev на нед яну 10, 2016 10:24 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
И, аз съм с тоя рутер V9 и по спомен имаше само настойка за BGN mixed.
Ако има нужда ще направя шот.
kalpev - специалист
Със сигурност е така и без скрийншот.
Което само доказва, че аз съм късметлия, защото при mixed, ако примерно някой със стар телефон се върже към рутера, той ще прецака всичките останали с нови устройства без да имат избор, и отиде N стандарта и скоростта, а даже може и да не разберат защо е така.
Но въпросът изначало е, че при работоспособен и ако е правилно настроен рутера, на fearlessss8 не му е проблема в мода и рутера. По-скоро се подразних и писах така поради това, че толкова категорично обяви TP Link за боклуци. За цена-качество и хардуер, те са си много добри, пък считам аз. И изхождам от нещо реално да считам така - показах настроен и работещ си също такъв рутер, а не че съм го прочел или копирал някъде от нета. Защо fearlessss8 игнорира мнението на ArturDent?
Не са боклуци те...само не разбрах как 10 човека имат едно IP в една мрежа...но, карай...
fearlessss8 - специалист
Проблема се оказа, че съвсем леко прегрява, тъй като на лаптопа и смартфона ми се бъгваше интернета.Сложиш рутера върху една пластмасова чинийка , да е на по-високо и нямам проблем със смартфона. Проблема с лаптопа остана. Заинатих се и реших, че ще видя от къде идва проблема на 100%. След много ровене в нета , проблема с лаптопа се оказа в настройките на лаптопа(wi-fi картата е broadcom). Ъпдейтнал бях драйвърите до най-новите но пак си имаше проблем с интернета.Направих тези настройки и връзката е перфектна за сега.
https://www.youtube.com/watch?v=tn3ub7j-2rI

Не знам как 10 и повече човека имаме едно и също ип.
kalpev - специалист
Поздравления :)
А ти бързаше да обвиниш рутера, че е боклук. Всъщност, всички тези писаници бяха да покажат, че има много причини, поради които wi-fi да зависва преди еднозначно да се набеди рутера. Принципно, wi-fi може да "зависва" и от много безжични устройства, работещи наоколо, клякане на захранването или проблемът да е в устройството, с което се свързваш, както в случая...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Проблем с рутер Tp-link TL-WR740N" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: