• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
DundyTheCroc - майстор
Хидра, не се занимавай с глупости, ами дай процесорите за скрап, в тези все още са влагали и злато май и ги вземат на прилична цена.
Иначе първия ми клок беше на 486DX4 от 100 на 120MHz, с джъмперите за FSB и множител на дъното. После един Celeron 333MHz с много сериозен мод на охлаждането го подкарах на 500MHz и машината още върви. Голям е кефа на тестовете да видиш как биеш най-бързия процесор на пазара тогава, Рentium 2 450MHz май беше.
hidrazin - майстор
Това със скрапта - в никакъв случай. Тези красавци вече са на изчезване поради тази причина.
Ама тези не са ми единствените в колекцията. Общо взето имам над 500 проца от ерата преди Пентиум 4 ( а може вече да са към 1000).
Ти да не помисли че наистина ще клоквам онова дъно? :-D
Между другото все още от време на време има търсене на дъна и машини с ISA слотове.
Скоро се наложи да ровя из камарите за такива дъна.
Просто някои видове оборудване не искат да работят с нови компове или е неоправдано преработването им.
:partyman:
Искам да попитам Аида 64 тежи ли програмата и да инсталирам media info ще ми оправи ли тя проблема с mozaliata
fox_vt - майстор
fox_vt написа:
Аз със това
Тип централен процесор AMD Athlon LE-1620, 2400 MHz (12 x 200)
и това
Видеокарта NVIDIA GeForce 8400 GS (256 MB)
и две такива
DIMM1: A-Data DQVE1A16 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Категорично отказа да подкара FHD клип сниман от телефона :lol: Наложи се да го направя по смотан че да тръгне.Нито поиска със XP Profesional нито със 7 Ultimate,но пък не съм пробвал със 10 ката дали пък не му е порастнал хардуер :lol:
Да се самоцитирам, може ли горния процесор да се сложи на това дъно Дъно
И друго има ли някаква причина при нова инсталация на XP на това дъно да не може да се инсталират и подкарат всякакви браузъри.Предполагам заради спряната поддръжка на уиндоус.Наложи се да сложа уиндоус 7 но рамта е само 512, и не може да се ползва много много. Сега трябва да намеря още една плочка 512 мб или две по 1 гб DDR-400.
toolegittoquit - майстор
fox_vt написа:
И друго има ли някаква причина при нова инсталация на XP на това дъно да не може да се инсталират и подкарат всякакви браузъри.
Хром и Фирефокс ще имат поддръжка за WindowsXP поне още 1 година.
nikolov333 - майстор
По-скоро нещо в инсталацията не е добре..
Avas_co - майстор
А бе, хора вие как я мислите тая работа ?
Някой от вас, не се ли е заглеждал в Таск мениджъра и да види тия гадове браузарите, колко са алчни ?
При последните ми битки с такава дърта кошница ми падаха зъбите, какво се случва като пусна мозила и как системата се задъхва( с 1 гигабаит рам), там май имах ядове с вече деградирало захранване и не само, предполагам де, но нямах и нерви да се занимавам на сериозно с тая кошница на 10 плюс години.
Ако, на някого му е толкова на зор, ще изровя от избата един кит с един гигабаит рам ДДР 400, последно работещ и не лош за времето си, пращам по куриер срещу една виртуална бира.
toolegittoquit - майстор
Avas_co написа:
А бе, хора вие как я мислите тая работа ?
Има решение. Като КМелеон и някои други пестеливи браузери. Истината е, че не е толкова браузерите да са алчни, колкото страниците пълни с глупости. Всяка картинка, за да се изобрази се декомресира. :?
fox_vt - майстор
Значи казвате че проблема с браузърите е в малкото рам.Компютъра имаше инсталиран XP, на който опера и хром вървяха. След новата инсталация казва че има остарял или невалиден сертификат, който и адрес да мъча да отворя.Ако е така да сложа пак XP то и да пробвам пак, тогава може и да не ми трябва още рам. Ддр400 1гб струва нечовешки много пари за нещо което никога няма да се използва. Не искам да наливам много да не кажа никакви пари в този компютър тъй като ще се ползва половин една година за нет и филм евентуално,и ще се сменя кардинално. В този момент излиза че на гръмналия ми компютър 800 мегахерцова рам е по евтина от двойно по бавната което е безумие.
DundyTheCroc - майстор
Аз бих сменил компютъра кардинално още сега, вместо да се мъча с него още време.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "може ли да се ускори Windows XP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: