• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Поне на линукс самба работи без грешка, през нея виждам споделени папки от уиндоус компютри и използвам споделен от уиндоус принтер, така че би трябвало да стане
Lisko - майстор
Samba-та е синоним на Windows shares. Нямаш грижи.
Плеъра е хубав, но надценен. Ако не ти се занимава да спестиш някой лев, купувайки от Китай, вземай тоя.
ArturDent - Почти Безобиден
Lisko, геледаш от собствената си кула. Щом имало Widnows Share/Samba значи ЗА ТЕБ всичко е наред.
Но не е така за другите.
Например Samsung TV не могат да виждат споделените папки. Сигурно искаш и папките да са споделени за всички потребители (да кажа User-ри, че да изглеждам по-компетентен)
Достъпа до файлова система също не е препоръчителна.
Хората за това са измислили DLNA - точно за да може да се гледат филми и да се пуска музика.
Ако нямаше нужда, просто щяха да ШЕРНАТ папки и готово.

А и за крайния потребител е по-лесно. Със споделени папки трябва клиента медия плеър или TV да може да декодира съответния формат. Докато през DLNA не е задължително - сървъра може да го "смели" до обикновен MPEG2, в зависимост от клиента.
petkomz - специалист
ArturDent написа:
Например Samsung TV не могат да виждат споделените папки. Сигурно искаш и папките да са споделени за всички потребители (да кажа User-ри, че да изглеждам по-компетентен)
Достъпа до файлова система също не е препоръчителна.
Хората за това са измислили DLNA - точно за да може да се гледат филми и да се пуска музика.
Ако нямаше нужда, просто щяха да ШЕРНАТ папки и готово.

А и за крайния потребител е по-лесно. Със споделени папки трябва клиента медия плеър или TV да може да декодира съответния формат. Докато през DLNA не е задължително - сървъра може да го "смели" до обикновен MPEG2, в зависимост от клиента.
Ами моя Самсунг UE40H6203 вижда споделените папки, като използвам както писах по-горе SAMSUNG PC Share Manager. Full HD филмите вървят без никакъв проблем и перфектно качество. Дали програмата му ги "мели" или не, не мога да кажа, знам само че нямам никакви проблеми с качество, субтитри и всякакви формати (досега само Н.265 не тръгна, всичко останало върви). Дали SAMSUNG PC Share Manager, може да се използва и при въпросният плеър, или не, май няма как да се разбере докато не се пробва? Предполага се че като това му е работата, би трябвало да може да си "смели" сам информацията? Де да знам, само пробата ще покаже.
Насочил съм се към него, защото имам възможност да го разменя за друга вещ, та затова, иначе знам че от чуждите сайтове може да излезе по-евтино.
Lisko - майстор
ArturDent написа:
Lisko, геледаш от собствената си кула. Щом имало Widnows Share/Samba значи ЗА ТЕБ всичко е наред.
Но не е така за другите.

Естествено. По-добре е когато всеки говори от собствен опит. :)
Другия вариант е - чуто и недоразбрано или предположено ;-)

Виж сега за какво говорим. Ти говориш за някакъв конкретен самсунг телевизор който не можел да вижда шернати папки.
Аз говоря за плеър (за който други хора дадоха линкове), който струва 30 евро, който става не само за "умни" телевизори, вижда шернати папки и плейва практически всичко. (пояснявам какво значи "практически" - всичко което съм искал да гледам и съм пробвал е вървяло). Ако поискам да докажа че не е 100% всичко - мога да направя клип който да го затрудни, но това е вече без практически смисъл.

Що се отнася до "файловата система шерната за всички потребители" - малко повече е трябвало да се замислиш. Първо, не си шерваш целия хард, а само папката с филмите, второ не я шерваш с пълни права, а само за четене и трето - не я шерваш за всички а само са един конкретен потребител, чието име и парола вкарваш в плеъра. Веднъж, за винаги и после само гледаш филми и нямаш грижи. Ако на някой това му се струва много сложно - тогава да - нека да търси по-удобни решения.

И откъде ти хрумна това заяждане за "юзери" ??? Когато човек разбира логиката на нещата дали вика папки, фолдъри, директории или кутийки е все тая.
:partyman:
petkomz написа:
Ами моя Самсунг UE40H6203 вижда споделените папки, като използвам както писах по-горе SAMSUNG PC Share Manager.
Твоя Самсунг НЕ ВИЖДА споделените папки. Вижда само имена на видеота, картинки и музика.
Пробвай да сложиш едно .exe например в "споделените" папки - то няма да се вижда от никъде. Дори и от друг компютър.

Lisko, правиш нещата по трудния начин, може би защото така ти е удобно на теб. То шерване, права, юзери и т.н.
Освен това по-вероятно е крайното устройство да поддържа DLNA и отколкото Samba/ Windows share.
Ако плеъра/TV няма DLNA, няма почти никакъв шанс да поддържа споделени папки.

Самсунг TV не е частен случай. Ако вземеш едно LG или Филипс, то ще вижда всичко което вижда и този Самсунг, без никакви настройки на самото TV. Същото е и за плеъра които е по-горе.
petkomz - специалист
ArturDent написа:
petkomz написа:
Ами моя Самсунг UE40H6203 вижда споделените папки, като използвам както писах по-горе SAMSUNG PC Share Manager.
Твоя Самсунг НЕ ВИЖДА споделените папки. Вижда само имена на видеота, картинки и музика.
Пробвай да сложиш едно .exe например в "споделените" папки - то няма да се вижда от никъде...
Ами не знам какво вижда и какво не, но прилагам снимки, на които се виждат самите споделените папки, точно както са ми на компютъра. В папките с филмите освен видеото има и файл със субтитрите който наистина не се вижда, но това не пречи да се четат от телевизора.

Прикачен файл

20160306_150404.jpg

Прикачен файл

20160306_150349.jpg

Прикачен файл

20160306_150331.jpg
petkomz, нямаше нужда от снимки ;)
Отлично знам какво виждаш. И аз имам Самсунг телевизори в, както и медиа плеъри.
Сега като се огледам в офиса имам поне 8 различни медиа плеъри.

Прикачен файл

20160307_083336.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Питане за медия плеър x-tremer stv-400." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: