Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
LZ - специалист
sspoko написа:
LZ обясни още малко от къде да я видя тази команда? Извиняваи ама не съм голям специалист в тези нещаV
Пускаш DOS прозорец (Start->Run->cmd) и пишеш
convert /?
Четеш указанията и действаш. Има инфо и в хелпа на windows. Тъй като операцията за голям диск няма да е кратка има рискове при спиране на тока, добре е да си с UPS

А тоя диск и трите изброени интерфейса ли има? На всички ли работи по един начин?
LZ - специалист
sspoko написа:
Johny сигурно ли е че не затрива фаиловете които са на диска
Не, не ги изтрива, но се препоръчва, както обикновено backup :)
sspoko - специалист
за сега на USB още не мога да намеря кабел eSATA на eSATA
LZ - специалист
sspoko написа:
за сега на USB още не мога да намеря кабел eSATA на eSATA
а FireWire. Аз моя си го ползвам на FireWire, но е по-малък и не ползвам такива големи файлове. Но кутията ми е от около 7-8 години и нямам проблеми.
sspoko - специалист
нямам FIREWIRE изход на компа другата седмица ще го нося да му слажат че е още гаранционен да не го отварям аз. ако направя бакуп на данните колко голям би злязъл фаила при положение че се отнася за окоро 500гб
Теди - специалист
Бая при мен ми показва 45.8GB бекъп-а.
LZ - специалист
sspoko написа:
нямам FIREWIRE изход на компа другата седмица ще го нося да му слажат че е още гаранционен да не го отварям аз. ако направя бакуп на данните колко голям би злязъл фаила при положение че се отнася за окоро 500гб
Зависи от данните, колко се поддават на компресия
Най-добре е ако имаш възможност да ги прехвърли, поне важните на друг диск временно. Вземи от някой един диск назаем за 1-2 дни.
Тъй като е наполовина пълен този диск, има възможност с някоя програма за работа с дяловете на диска да се направи втори дял и там да се направи копие на важните файлове, после конверт на първия дял, триеш втория и разширяваш първия до края, ако искаш да имаш един дял на диска. Но винаги при такива гимнастики с дисковете са възможни изненади, а и принципно акоимаш толкова много важна информация не е добре да разчиташ само на един диск, че ако се скапе ненадейно, много боли :)
Johny - майстор
За Backup-a аз ползвам Acronis-много е добра и позволява различни степени на компресия. Дори да не я намериш кракната, траял версията ще ти свърши работа.
А за конвертирането съм сигурен дотолкова, доколкото при мене се запази цялата информация непокътната.
За делене на диска вземи Prtition Magic. Дели и запазва информацията.

Моят съвет е: Инсталирай си Prtition Magic. Ако не намериш, имам код за 8-ма версия. Преди да го пуснеш да дели, дефрагментирай въпросният диск. Делиш го поне на два дяла. При такъв обем ще ти отнеме може би няколко часа. Правиш единият дял NTFS, прехвърляш на него информацията, след което правиш и другия по същия начин. А то е :десен бутон в/у дяла->format и от падащото меню избираш NTFS. Това изтрива цялата информация!!!
Ако ползваш Acronis за Backup, той може да ти запише всичко на части например по 4.5 Gb, които да запишеш на DVD, но знай че после възстановяването става от всички части едновременно и не можеш да възстановиш само една част отделно, ако си разделил по този начин. Макар, че ако използваш "Партишъна" теоритично няма нужда от Backup.
Ако не дай си боже нещо се случи, обади се. Наскоро възстановявах информация от форматиран по погрешка дял и.... стана.

Забравих-"Партишъна" също може да конвертира или форматира в друга файлова система, но заслучая бих предпочел това с Windows-a.
galin.com - специалист
sspoko написа:
да външен USB eSATA FIREWIRE . НЕСЪМ СИГОРЕН ДАЛИ Е ОТ ТАМ ПРОБЛЕМА НО МИСЛЯ ЧЕ ОТ ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЗАЩОТО ДО 4ГБ КАЧВА БЕЗ ПРОБЛЕМ АКО СЛОЖА ПО ГОЛЯМ ФАИЛ КАЗВА ЧЕ ДИСКА Е ПЪЛЕН И ИСКА ДА ПУСКА КЛИИН ДИСК. ИЗВИНЯВАИТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ.
Да не би да има някакъв режим "mirror", който прави по 2 копия и сега да няма мятсто ? :? :? Я пробвай да сложиш 3 файла по 2 GB или нешо надребно, но повече от 4 GB и виж дали пак ще продължи да качва.
Johny - майстор
Дялове под FAT или FAT32 не работят с цели файлове по-големи от 4Gb.

Тема "FAT32 на NTFS ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: