• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Пич, да беше дал малко обратна информация, ако съвсем не си бастисал харда. Когато делеше харда на части, пак така се покри за дълго и човек губи желание да ти помага.
bobykafe - специалист
Get data back
е програмата, с която съм възстановявал изгубен данни- тя не се интересува дали си форматирал или не.
Понеже съм голямото специалист и много разбирам, пуснах програма, с която съм работил много време, да ми изтрие тестов хард, но не съм погледнал кой хард точно... и си я пуснах на системния... усетих се след около 5 секунди, защото ми даде много висока скорост, като за харда, който триех...
Та вин си работеше, все по- нестабилно и реших да рестартирам :cry: Тогава се почнаха проблемите... дефакто началото на харда ми беше празно. Get data back успя да ми върне почти всичкото инфо с минимални загуби, като тогава файловата таблица, MBR и Boot Record си бяха тотално изтрити...
Което е било записано в началото на харда- лека му пръст, не съм милиардер, че да плащам за такова възстановяване...Макар, че има де :)
Johny написа:
.... но не е фатално. Важното е да не пишеш повече по въпросния хард.
Johny, НЯМА как да НЕ пише по въпросния хард, ако си променя размера на дяла! ОСОБЕНО АКО ДЯЛА ЗА СПАСЯВАНЕ Е ПОСЛЕДНИЯ!
Информационната част е в началото на дяла, но физически може да е в края ! Защо предлагаш така смело нещо, което може ТОТАЛНО да омаже всичко???
sspoko,
По никакъв повод не го прави, дори и за да видиш дали греша! Преди това си изключи компа ОТ ЗАХРАНВАЩИЯ КАБЕЛ за да не може да пише по харда, самия хард го свали и го премести на друг компютър със СПРЯН system restore- понеже си пише по харда... сещай се защо,макар че вече май е много късно... като гледам датите...
Johny - майстор
bobykafe написа:
Johny, НЯМА как да НЕ пише по въпросния хард, ако си променя размера на дяла! ОСОБЕНО АКО ДЯЛА ЗА СПАСЯВАНЕ Е ПОСЛЕДНИЯ!
Информационната част е в началото на дяла, но физически може да е в края ! Защо предлагаш така смело нещо, което може ТОТАЛНО да омаже всичко???
[/quote]
Защото съм го правил. Инсталирай въпросната програма и сканирай диска. Ще ти намери файлове от преди 5 инсталации, дори да си форматирал. Само дълбок формат може да занули харда.
Друг е въпросът, че него май вече тази тема не го интересува. Дори не каза какво е направил..........
bobykafe - специалист
Тя темата тръгва вече към офтопик, ама нейсе... :lol:
Ако се променя нещо по харда, като например размерите на дяловете, то това се записва върху самия хард. Ако го направиш със същия хард, който възстановяваш, има голям шанс да направиш новия дял върху мястото, освободено от липсващата информация, не съм ли прав? И тогава започваш да възстановяваш инфо върху това, което възстановяваш... Тогава като си го правил, предполагам си имал доста повече свободно място, отколкото е на картинката.
А програмката ще я пробвам, заинтересува ме.
Johny - майстор
Чети внимателно!
Johny написа:
Трябва ти и място където да съхраниш извлечените файлове. С Partition Magic/бях ти го препоръчал/ заделяш в края на харда/физическия край/ такова място - 10-15Gb или колкото прецениш, че са ти достатъчни. Това се прави, защото не можеш да съхраняваш информация там, където сканираш с програмата.
bobykafe - специалист
А тук къде бъркам?
bobykafe написа:
Ако го направиш със същия хард, който възстановяваш, има голям шанс да направиш новия дял върху мястото, освободено от липсващата информация, не съм ли прав?
Хайде нататък на лични- да не спамим тук, поне докато не се появи пусналия темата.
sspoko - специалист
Извинявам се че толкова време не се включих но бях в командировка и нямах възможност да видя какво става с компа, за съжаление във фирмата която дадох компа преди да тръгна не успяха да спасят нищо , обясниха ми че когато дадена информация е изтрита се губели само част от данните във фат таблицата и тогава е възможно възстановяване но понеже създаваики имиджфайла върху партишана има напрактика запис върху старите данни няма как да се възстанови. благодаря за всички за съветите ще ги имам в предвид както и програмите които ми препоръчахте и дано не се налага да ги ползвам за в бъдеще.
Johny - майстор
Можеше поне да кажеш, че еди какво си се прави, защото имаш доста включвания във форума от тогава, дори от друг комп. Нищо не ти пречи да опиташ самостоятелно имайки в предвид това, което писахме.
sspoko - специалист
Че ще го дам за възстановяване написах а включванията ми бяхо от служебните компютри където работех а резултата реално го видях днес след обяд когато го прибрах и ми обядниха какво са правили по него съжалявам ако смятате че съм ви подвел .
  • 1
  • 2

Тема "изгубени данни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: