• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
wire - напреднал
Можеш да направиш custom формат, т.е. да си зададеш ти размерите на хартията от софуерните настройки на принтера. Размери са - ширина от 10 до 24см и дължина от 10 до 58см. Но проблема с белите полета най-вероятно ще остане. Обикновено принтерите си имат сензори за хартията и по тах определят къде да печатат (които май си намерил) и ако ги отстраниш по някакъв начин може да не работи принтера...така че...
svetliopi44 - Чирак...
wire написа:
Можеш да направиш custom формат, т.е. да си зададеш ти размерите на хартията от софуерните настройки на принтера. Размери са - ширина от 10 до 24см и дължина от 10 до 58см. Но проблема с белите полета най-вероятно ще остане. Обикновено принтерите си имат сензори за хартията и по тах определят къде да печатат (които май си намерил) и ако ги отстраниш по някакъв начин може да не работи принтера...така че...

Това току що го направих ...постигнах 59см. софтуерно ... :jump: :jump: :jump:
Продължава ровенето за белите полета ...мисля че ще може да се излъже ...

П.П къде и какво е енкодинга ??? на тоя принтер ... казват че трябва да се промени ... търся но не го намирам :?
wire - напреднал
Май е нещо свързано с кирилицата. Нз дали това точно сега ти е проблем това :roll:

Вариант да излъжеш белите полета е да залепиш по една допълнителна ивица от двете страни, да наместиш печата по средата и да печаташ :lol:
Johny - майстор
П.П къде и какво е енкодинга ??? на тоя принтер ... казват че трябва да се промени ... търся но не го намирам
Декодиране на шрифт в случая.Способността на принтера да отпечатва съответните символи, когато печата текст. Принтерите не разпознават всички възможни символи, ако не са в подходяща кодировка.
Вероятно става въпрос за т.н. Firmware/фърмуер/ вградения софтуер на принтера, чиято смяна не става лесно.

Прикачен файл

encoding.jpg
encoding.jpg (60.26 KиБ) Видяна 3702 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Johny
Благодаря ... не знам защо е трябвало да го пипам това и какво ще ми помогне за моя проблем но от четенето в нета на това попаднах ...
Johny - майстор
Не може да си сменил нещо по въпросния софтуер, защото първо трябва да имаш под ръка друг такъв и второ смяната става с помощта на определена програма или система от клавишни комбинации, и самопроизволно не може да стане. Аз съм сменял такъв на DVD-то, но е рискована операция и ако стане фаул, то устройството въобще спира да работи. Дай повече инфо.
svetliopi44 - Чирак...
Значе ... идеята ми е ако мога да го накарам да принтира на лист от 1м примерно без да спира и да ми оставя празните полета ...
предполагам че ще трябва да се базика в софтуера но не съм сигурен какво точно ...
Johny - майстор
В инструкцията за твоя принтер пише, че може да печата до 6 листа дължина без полета. Изтегли си я от туки почети. Втория файл /CANON BJC-2100 SERIES USER MANUAL/.
svetliopi44 - Чирак...
Еееех Джони страшен си ... големи благодарности ... явно драйверите са ми старички щото ги няма тези екстри ще изтегля по-нови и проблема ми е решен ...
Благодаря на всички които писаха по темата ...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за принтер (възможно ли е )? РЕШЕНО !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: