Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sanders - специалист
svchost.exe мисля, че имаше връзка с ъпдейтите на самия Уиндоус. Нормално на човек не му е нужно да ги помни всичките за какво се отнасят.
Последна промяна от sanders на ср май 20, 2009 8:16 pm, променено общо 1 път.
darken_nz - специалист
Да това са си системни процеси .
http://support.microsoft.com/kb/282599/bg
http://support.microsoft.com/kb/314056/bg
А случвало ли ви се е да имате проблем със svchost.exe ?
Аз имах проблем веднъж като взе да бъгва (след време се килва)
Тогава много добре разбираш за какво служи :-D
Е има някои вируси дето имитират системни процеси ама нали уж има антивирусни . Пък като говорим за тях (антивирусните) мога да кажа ,че
станат ли нещата сериозни само метлата (форматиране) оправя нещата
Няма нищо идеално .
Аз лично си обичам Windows .
Свикнал съм от малък с него .
svetliopi44,само ми кажи иначе други проблеми имаш ли с машината освен ,че нода ти изкарва съобщения (да прави странни неща, да сменя опции , да е станал много тромав , често да забива или да не иска да се изключва и др. )
Щото ако нямаш си карай така (аз с един Уин карам докато савсем не се прецака :-D )
И едно предложение - изтегли си Procexp - много по-добър е от таскмана(диспечера на задачи на Уиндоус )
И успех ! :wink:

sanders, разбира се че не е нужно да ги помниш всичките ,а и не си и длъжен - в нета има всякаква информация :supz:
Стефан - майстор
Аз не съм спец по компютрите. Аз съм само ползвател. При проблем търся помощ от сина ми, или от спецовете в предприятието.

Ето линк http://forum.all.bg/postlist.php?Board=thenet

Все пак, тук са все отракани момчета. Гордея се, че и сина ми е част от тая емиграция. И никога не отказват помощ, защото са достойни българи.
svetliopi44 - Чирак...
Значе май най- добре да преинсталирам всичко ... Нода се ъпдейтва всеки ден по няколко пъти :? мисля че си е наред... firewall го изключвам понеже не става мрежата с други машини през Хамачи
vanko68 - специалист
Най-добре е да минеш на Линукс,както ти препоръча Хигро.Там понятията вирус,троянец и т.н.,са непознати.А иначе от Нода по-добро няма.И защо твоя само ти дава съобщения??? Влез в менюто му и задай направо да си ги изтрива тъпите троянци.Защо само да ти докладва?
nivanov - специалист
Минаваш на линукс, ама ако всичко, което ти трябва, работи под него ...
Аз лично не съм преинсталирал от години, винаги има начин да оправиш нещата и без преинсталация ;)
Светльо, кажи какво точно ти казва че имаш и ще го измислим, така по откъслечна информация само гадаем без да можем реално да бъдем от полза ...
Стефан - майстор
Аз мисля, че няма никакъв проблем. Просто NOD32 от време на време се ъпдейтва, или се е преборил с някакъв верус, и дава информация. Показва се отдолу, и след това изчезва. Но паниката е голяма.
nivanov - специалист
Стефане, има шанс и да си прав :> За съжаление точно миналата седмица се бих с поредния троян доунлоадер, бяха го маскирали прекалено хитро, беше и пресен и ... антивирусните просто го детектваха, триеха файла от диска и ... 30 сек. по късно кода, вдигнат в паметта, го възстановяваше ...
За това и питам какво е, като се знае много по лесно можеш да кажеш какво точно да се направи ...
hygro - майстор
nivanov написа:
Минаваш на линукс, ама ако всичко, което ти трябва, работи под него ...
Първо си инсталирай един линукс, горещо препоръчвам openSUSE за преход от Windows, във VMware виртуална машина и преминавай плавно и без сътресения.
Досега съм имал само две уиндоуски програми, които не тръгнаха веднага под линукс, но с малко лубрикант заработиха и те.

А за тези, които евентуално не тръгнат, винаги можеш да оставиш за зор заман един Уиндоус, който да се върти във виртуална машина.
svetliopi44 - Чирак...
Ето това съобщение ми излиза веднага щом вляза в мозилата ...
Всички троянци ги намерих в C:Windows/ sistem32/dllcache (нещо такова беше)

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (68.33 KиБ) Видяна 3892 пъти

Тема "Троянци- има ли лек?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: