Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Wishmaster-ruse - специалист
И аз съм за Vista обаче Ultimate що се мъчиш със ХР на такъв комп
Моя е подобен и ако сам си работиш на него и си ползваш определен софтуер а не да слагаш и махаш както правят повечето хора щото му били казали че това е по добро няма да имаш проблеми.
По мое наблюдение Vista е много по стабилна до сега не съм чупил Vistata за разлика от Хр което се чупи просто така от самосебеси.
Аз съм на мнение, че човек трябва да си избира ОС-то според нуждите му.

Имам един сервер у нас с ХП защото харчи много малко рам. На него са стартирани 2 Виртуални Машини - 1-ва ХП с apache, php , my sql 2-ра Win 2003 - MS SQL , IIS , Sharepoint , Source Safe, FTP.

Основната ОС 2 хп защото като се стартира заема само 150 мб и останалите 1500 са за Виртуалните машини , съответно - 1000 за 2003-ката и 500 за ХП-то.

А на лаптоп-а ми съм с виста и планирам да я ъпградена до windows 7.

А на приятелката ми е с ХП , по нейно желание. Иначе компчето и си го бива х2-ка 3 ГБ рам ..... Но тя си поиска да е ХП и не успях да я убедя да сложим всита.
egx - специалист
Аз съм с Виста 32 ултимате и с-мата има гадния навик, като и е кеф просто да забие или още при самото стартиране на машината забива и трябва да се рестартира.Прави го 10 пъти в месеца сигурно и си нямам и на идея какъв може да е проблема.Това всичкото го казвам по повод стабилността на тая виста.
Johny - майстор
egx написа:
Аз съм с Виста 32 ултимате и с-мата има гадния навик, като и е кеф просто да забие или още при самото стартиране на машината забива и трябва да се рестартира.Прави го 10 пъти в месеца сигурно и си нямам и на идея какъв може да е проблема.Това всичкото го казвам по повод стабилността на тая виста.
Предполагам, че не си я купил от магазина, както и много от нас. Тогава просто изтегли някоя друга версия с разните му там сървис паци и т.н.. Понякога има много бъгави версии по мрежата.
egx написа:
Човек, стабилността на една операционна система, не зависи само от софтуеъра. Замислял ли си се, че може и най-вероятно това се дължи на хардуеъра ти ? Примерно памета ти да е почнала да дефектира ? Или мове би дъното ? Или някое готино вирусченце .... А може да си инсталирал някоя "готина" програмка, която да ти е омазала операционната система ? Нека не обвиняваме първо операционната система без да имаме основателна причина за това. Виста си има проблеми - да така е : доста натоварва хдд-а,харчи повече ресурси ... Но и кажете ми сега когато 2 ГБ рам са под 100 лв и 2 хдд-а по 500 ГБ са пак под 200 лв и можеш спокойно да си пуснеш RAID, има ли смисъл да говорим за това ?

Аз съм скапвал windows и linux за отрицателно време :) - извода си е , че няма стабилна система нито такава ,в която да няма грешки :)

И както казах - всеки си избира сам какво да ползва според нуждите и средствата си :)

А ако ти кажа, че аз ползвам виста 64 бит на лаптоп-а си и тя не е преинсталирвана от както си го взех и не създава никакви проблеми вече цели 5 месеца ? Както и предната ос на ПЦ-то ми ~ 1 година виста 32 бит без проблеми?

Моето мнение , като човек който се занимава с компютри вече близо 10 години и 4 години опит с програмиране е ,че шindows 7 и vista са доста стабилни операционни системи, но пак да почертая - лакоми са за ресурси.
Wishmaster-ruse - специалист
egx
със твоето забиване на компа ако ти прави и рестарти просто така като си работи мога да ти пожелая приятна подмяна на захранване рано или късно.
Имах този проблем и ми коства HDD и 2 CD-та
Виста си има проблеми както и всяка друга ОС може и калпав релеиз да си докопал ама похвално на моята бозичка си бачка без проблем от толкова време.
egx - специалист
Принципно не ми се отговаряше ама..............

Nevermore написа:

Аз съм скапвал windows и linux за отрицателно време :) - извода си е , че няма стабилна система нито такава ,в която да няма грешки :)

е така е най-добре да стои.Иначе компа ми е чисто нов...........просто win-a си е пиратски и плаче за преинстал.Мерси все пак за съветите :)
bigshop - специалист
Nevermore написа:

Обикновено хората се хвалят с обратното. Например: през 1999 инсталирах един линукс сървър и досега съм го преинсталирал само веднаж и съм го спирал само няколко пъти. Или пък: през 2001 инсталирах на домашния си компютър Win2000 и до 2007 не съм го преинсталирал - тогава изхвърлих целия компютър.
mosferatu - напреднал
egx кажи каква ти е машината - лаптоп или настолка. Ако е лаптоп проблема е във операционната ти система- версията е бъгава или драйвер те дъни. Ако на сайта на производителя нямаш драйвери за виста, в което се съмнявам, проблема може да е съвместимостта с ОС. Ако имаш- търси си друга виста по "магазините". Напиши си модела и марката на лаптопа- имам опит с лаптопи и им знам болните места. мога да те посъветвам също вместо виста да качиш 7, аз съм с него, но за да съм легален на 3 месеца преинсталирам заради лимита на реарма.
egx - специалист
Пичове направо се чувствам странно от желанието Ви да ми помогнете.Мерси, но няма нужда.Тоест проблема е нещо в OC, се е скапала.Мога да кажа, че от няколко месеца не е крашвала, ама знае ли човек.Е преди няколко дни заби и си викам "айдеее пак се почна" ама за мое учудване, както заби така и след миг се оправи.Иначе и аз мисля да си кача 7-цата, но я чакам официално да излезе.Ако наистина и толкова добра, колкото я хвалят, дори за пръв път в живота си обмислям да си купя oc.И така.Мерси още веднъж за вниманието и желанието ви да помогнете.

Тема "Windows XP 32bit или 64bit ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: