Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
единак - специалист
Не става, не ми е активна точно тази част. Всички други мога да ги включвам и изключвам, но prefer CUDA acceleration ми е винаги неактивно. Прочетох в хелп-а, но нищо не пише. Когато инсталирах кодеците си имаше отметка на CUDA-та, а сега не е отметнато. Интересно, защото моята карта го поддържа... явно е от драйвъра все пак. Има ли някакъв начин да се заобиколят тия ограничения, които сони налагат?
Бай Член - специалист
http://www.nvidia.ru/object/notebook_wi ... ql_ru.html
Това като се опиташ да го инсталираш, какво ти казва?
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:01 pm, променено общо 1 път.
FMaster - специалист
Колега с тази видео карта на лаптопа НЕМОЖЕ, повтарям НЕМОЖЕ да се гледат филми с подобно качество и резолюция (HD) или х264(.mkv), а за блу рей въобще не коментираме !!! 1000% сигурно и тествано, излишни са всякъкви опити ... има варянт, много измъчен, но става и то не със сигурност за всеки филм да върви - без субтитри обаче ... но трябва да имаш няколко години хакерство зад гърба си, а по поста ти се подразбира, че си лаик в областта ;) ... успех!
Panzer - специалист
На моя котлон 3200+ с вградено видео 6100, си гледам HD филми.като за целта ползвам единственнo coreavc в комбинация с BSplayer.
единак - специалист
В момента го чакам да се свали и ще го пробвам, но съм сигурен, че е същия, само страницата е на руски. Инсталацията тръгва, изчаква за инстал шийлд уизард и отваря нов екран с надписи нвидиа като бакграунд и ми излиза надпис, че не може да намери хардуеър за този драйвър... Само да се качи и ще направя скрийн шот.
Освен това виж какво пише в "поддържани продукти" - не поддържа "Ноутбуки Sony VAIO (спрашивайте драйверы у OEM производителя данного ноутбука)" По-нагоре вече го писах това. Пратих мейл до Сони, обаче оттам ме отсвириха.

До ФМастър, ако говориш за моя лаптоп то МОЖЕ, повтарям МОЖЕ да тръгнат филмите. Както написах по-нагоре при инсталирането на указаните кодеци филмите си фръкнаха, заедно със субтитрите и още някоя програма работеща. Освен това отново пояснявам, че ме дразнеха само филмите с фул ХД, демек 1920х1080п, които са по 20-30Гб като си ги сваляш.

Светльо, ако картата ти е 256 самостоятелна памет, а не споделена би трябвало да нямаш проблем.

Сега ме интересува как, аджеба, да си апдейтна драйвера, защото е ужасно дразнещо да имаш вариант за по-олекотена работа, а да не можеш да го ползваш.

Ето и снимката след като опитам да инсталирам

Прикачен файл

driver.jpg
driver.jpg (38.53 KиБ) Видяна 4964 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Сегаааа.... понеже беше толерантен към мен, пробвай следното нещо.

Когато стигнеш до последното съобщение, не го потвърждавай.
След това отиди във Temp директорията - тя се намира някъде на %system%/document and settings/USER_PROFILE/temp.
Вътре в нея има директория с име нещо от рода ALIHKRH.tmp.
Абе сортирай ги по дата и ще я видиш най-отгоре.
Копирай съдържанието на тази директория на друго място и след това затвори съобщението на nVidia.
Последно остава да насъскаш Windows да ти търси новите драйвери.

Ако ми вярваш може да ми дадеш отдалечен достъп.
Panzer - специалист
Защо не опиташ с моднати драйвъри? На този сайт http://www.laptopvideo2go.com/ директно можеш да търсиш такива за видеото си.
единак - специалист
Артър,

Направих каквото каза, копирах съдържанието на папката /имаше друго име и беше в c>windows>temp/ без да го трия в темп-а. Затворих прозореца без да му давам ок. След малко ми даде, че програмата може да не е инсталирана правилно. Не му обърнах голямо внимание, защото се е случвало и друг път.
Проверих, обаче, в дивайс менаджер-а и пак си седи стария драйвър, а и на configure CoreAVC отметката за CUDA пак ми е неактивна.
Страх ме е да разкарам стария драйвър.

Току що свалих драйвър и от посочения линк. Пак същото съобщение...
Wishmaster-ruse - специалист
Абе пичове не виждате ли какво пише на съобщението което му дава на човека?
Че не намира подходящ драйвър за неговия хардуер
Което означава че си е дръпнал неправилния пакет за инсталация или списъка на подръжката на карти не включва неговата. Да потърси за неговата карта драйвър.
Все едно аз да се опитам на моята EN7600 GT да сложа драйвър за MX 440 ще ми даде същото съобщение.

Тема "Насичат ми HD филмите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: