Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
Ето какво намерих - С това май проблема получава онкончателно решение (не може).

Кратък превод: Не може, защото в процеса на стартиране Windows преинициализира всички USB устройства и ще "разкачи" временно USB диска.

Това е оригиналния текст:
"It all boils down to the XP boot process, when it loads the USB driver, resets the USB bus to re-enumerate the bus devices. When it does so, USB HDD is disconnected, and windows boot process will not be able to find the original drive as it has been enumerated to another "place". So, when this happens, you WILL get a blue-screen that complains of BOOT_DEVICE_NOT_FOUND or something similar..."
Теди - специалист
Един клиент който това си му е работата каза, че нещо се правело да лъже при зареждането, но си е за баш хакери та, ако си взема външен ще му го дам да го направи и ще пиша как става.
С 2 леви - специалист
Пробвай да я намериш или направиш портабъл (portable) играта.
С 2 леви написа:
Пробвай да я намериш или направиш портабъл (portable) играта.
Колега ти погледна ли играта?... и изискванията. Тя си иска всичко Директ Х, Мемори, Видео....Не е нещо на флаш.
За мен би било по-лесно да пусна играта на Windows 7, отколкото да правя тия еквилибристики с ХП-то.

Теди, а дали няме накъкъв пач, с който върви на 7. Върви ли на Виста тази игра? Замислял ли се за boot през мрежа вместо от HDD ?

П.П. Нахвърлям идеи, щото намам достъп до компютърчето.
Теди - специалист
Пробвах я на 7-цата не върви както трябва постояно ме изхвърля доста от маповете не ги зарежда, а да не говорим, че намира скамо 5-6 сървъра не става. А и при инсталацията си казва, че е тествана и правена за ХР.
Имам си оригиналната за портабъл не съм чувал.
С 2 леви - специалист
Не играя игри, но при положение, че има толкова много портабъл софтуер що да няма и тази игра?
http://www.filedownloadfull.com/forums/ ... le-138408/ примерно.
Не са и толкова големи изискванията ;) По-скоро проблема е другаде вероятно.
Johny - майстор
Опитай с едно по-просто решение: С десен бутон върху ехе иконата на играта дай Properties. Tам третият бутон е Compatibility. Има едно прозорче където пише Compatibility mode. Сложи отметка на празното прозорче и от падащото меню избери XP. По този начин се симулира пред играта, че операционната система е избраната - в случая ХР.
Успех!
Wishmaster-ruse - специалист
Johny написа:
Опитай с едно по-просто решение: С десен бутон върху ехе иконата на играта дай Properties. Tам третият бутон е Compatibility. Има едно прозорче където пише Compatibility mode. Сложи отметка на празното прозорче и от падащото меню избери XP. По този начин се симулира пред играта, че операционната система е избраната - в случая ХР.
Успех!
Браво и аз това мислех да предложа да пробва.
Би трябвало да стане. :-D
Stanislav Stefanov - специалист
ArturDent написа:
А ако си мислиш да инсталираш XP на USB диск и да го бодеш на различни PC-та няма да стане.
Има вариянти да се ползва ХР от юсб стик.
Четох статия в едно Холандско списание(Computer totaal)от (07,2008) как става.
Имам го списанието и доста се порових докато го намеря :lol:
Не съм спец. с компютрите и никога не съм го правил просто цитирам:
Има няколко вариянта.
1- трябва ти U3-stik и чрез launchpad инсталираш и стартираш апликацйите.
2- на обикновен юсб стик 2.0юсб със софтоер PortableApps
www.portableApps.com
3-на юсб2.0 със Ceedo
4-юсб2.0 и програмата Bart PE Buider
www.nu2.nu/pebuilder
Windows-2000/Xp/Vista/Linux
ArturDent написа:
А ако си мислиш да инсталираш XP на USB диск и да го бодеш на различни PC-та няма да стане.
Сега разбра ли какво имах предвид?

Варианти наистина има разни допълнителни софтуери, но...
Идеята на човека е комютъра на жена му да е напълно законен.
И той да си боде незаконния Windows XP отделно.

Тема "Windows на външен хард?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: