Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
torbalan - Дървен философ
nivanov написа:
...До тук съм го подкарал във вариант черна кутия в която терминира цифровия приемник на булсат и от там всичко останало се влачи по wireless мрежа из нас....
това значи ли, че на различните лаптопи може да се гледат различни канали едновременно?
ArturDent - Почти Безобиден
kons написа:
Отделно голия линукс със сигурност използва ffmpeg, mplayer или xine ( в наи краен случаи VLC ) за възпроризвеждане, което си е софтуерен rendering ( т.е не се използва графичния процесор на видеото, а го сърба централия процесор ).
Kons, нарочно не влизах в подробности, защото голяма част от колегите не са толкова навърте в нещата.
Наистина рабори с ffmpeg/mplayer, видеото го рендира през OpenGL. При мен работи на някъкв AMD 1800 MHz, едноядрен, видеото е някаква nVidia с 256 MB , не си спомням модела. Компютъра е купуван, доколоко си спомням преди 4 години.
Софтурера е правен пърноначално за XBox, и се казваше XBox Media Center - XBMC, но поради "разправии" с Microsoft е останало само съкръшението. От това исках да ти кажа че с харудера на XBox (първия), нещата си върят. т.е. на хардуер който е съезмерим с първия XBox, нещата би трябвало да вървят. Но както каза Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече".
Който иска от колеги може да опита, нищо лошо ме може да стане. Пък и след 2-3 години сегашните ни компютри ще станат и те щайги. :-D

Ползвам и това (DSM-520), на D-Link, при който целия линукс, mplayer, uPNP клиента, и Wireless комуникацията са навряни в 8 MB, успява да работи до 1080i. Много ми е удобно. Видео файловите ми "живеят" на един друг компютър, а аз си си лежа пред телевизора и си цъкам с дистанционното.
Изображение
nivanov - специалист
Торбалане, зависи от броя тунери, които имаш в core, там нещата са прекалено гъвкави и за мен, може да имаш тунери и по медия стейшъните, които се експортват през един core и трансферват видеото навсякъде ... но до там още не съм стигнал в тестовете ;-)
torbalan - Дървен философ
:-D
с много тунери и без компютър знам как да го направя ;)
kons - напреднал
ArturDent написа:
Наистина рабори с ffmpeg/mplayer, видеото го рендира през OpenGL.... --cut--
Пък и след 2-3 години сегашните ни компютри ще станат и те щайги. :-D

И както каза един съфорумец :
От позицията на пиинал няколко питиета смятам че : ;-)

;-) Та тои сегашния ми P DualCore е вече щайга, пък какво да говорим за сега купувано PC ;-)
Иначе относно mplayer-a вървящ с OpenGL videoout - интересен бъг ;-), досега винаги ми е секло видеото с този VO филтър...

Та в този ред на мисли, винаги съм обмислял варянта да цепна ( ITV или Bulsatcom ) с една IRDETO/CryptoWorks карта и няколко приемника взимащи по wireless сигнала/криптокюча от оригналната карта.
Единственото истинско решение което съм намерил досега е, чрез евтините приемници на VOLTEL, порддържащи wireless шеринг ( за Булсат с карти IRDETO ), като по този начин имаш една карта и няколко приемника на които може да се гледат различни канали.
Въпросните китайско/турски приемници, струват около 60-80лв ( standad definition video модели ), като за тях се докупува модул за wireless shareing за IRDETO.

Надявам се да не съм звучал грубо и непочтително, много се старах, тъй като съм посръбнал в момента...
И те така ;-)
bjohnev - специалист
Да попитам, дистанционно което идва с вътрешен ТВ-тунер за ПеЦе, дали ще сработи с тоя софт? (рецивера на дистанционното не е USB а влиза в картата на тунера)
Какви са минусите освен скорост, ако се ползва на Виндоус?

От години съм вързал компютъра към телевизора и усилвателя и гледам свалени филми с уиндоуската компилация на Mplayer. Защо трябва да предпочета този софт пред сегашната комбинация?

В скрийншотите по-горе виждам, че при браузване на филмите излиза обложка и описание. Това значи ли че този софт разбира кой е филма и примерно от IMDB си сваля тези неща или това са купени ДВДта или като как става трика?
1. Дистанционото ти няма да работи най-вероятно. Ако искаш посети форума на създателите и се разтърси. И аз имам 2 TV тунера с дистанционо но така не узпях да ги поткарам. Проблема е че самият Windows не ги вижда. Само тунера знае за тях.
2. Не се сешам за други недостатъци.
3. Това е твои избор, оновната идея при мен е да няма монитор, клавиатура, мишка - само дистанционно и да ползвам стария си компютър вместо да го изхвърля. Подменям по този начин DVD-то.
4. Имаше някъкъв plug-in, аз иначе се занимавам с това. За mp3-ките се оправя, ако е правилно инфото в тях.

kons: Не се оправям много линукса, и извинение б..ли му м....та, как точно го правят, ама със сигурност върви по-бързо от на windows.

Колеги не съм навътре толкова в нещата, просто споделих една идея. Посетете сайта там хората имат и форум и разработват софтуерчето от години.
Аз съм дал своя принос само с подкарването на пуснатото по-горе дистанционно за Windows - версията. Написах допълнителна програмка. Дистанционното се води някакво Hama MCE remote control. Купих го от някой от он-лайн магазините в България за около 20 лв.
lubo55 - помощник
имам 1 стара машина 599mhz intel celeron 256ram 6gb дали ще се получи нещо видеото май няма TV Out
Е без TV-Out няма как да стане. Евентуално можеш да ползваш монитора за гледане или ако телевизора ти има VGA вход.
Компютърчето е слабо, със сигурност няма да можеш да гледаш HD - филми. Но може и да се оправи с "нормалините".
Нищо не ти пречи да пробваш.
http://xbmc.org/download/
Ако нямаш нищо ценно на този компютър - вземи Live версията - тя е оптимизирана като производителност. Мисля че е на ISO, записваш на CD и инсталираш.
Чичовото - първо пиши на кирилица!
Второ и трето - нещо което не си го пробвал - не давай съвети. Да не мислиш че BlueRay и разните други FullHD плеъри, които се продават на пазара имат набутани вътре супер четири-ядрен процесор с видеокарта за $300?

Тема "Как да си направим мултимедиен център?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: