Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
Бях се решил, да не пиша по тази тема, но тази сутрин съм добро настроение, пък и:
8180 написа:
ТУК Е ФОРУМ, с основна цел ВЗАИМОПОМОЩ.
Но, като гледам мненията на колегите не видях разрешение на точния проблем. Нека систематизирам нещата. Имаме легално закупен Windows и рапотещ компютър с Windows. 8180 не знае дали двата Windows-а са еднакви и иска да махне предупреждението за Windows Genuine.
8180 написа:
Има два варианта за горното:
Аз ще ти предложа малко повече варианти: :-D
  1. Инсталираш си Windows Genuine Advantage Notifications и следваш стандартната процедура. Искаш да разбереш дали Windows-а ти е легален, е по този начин ще разбереш. Аз съм за това. Ако е нелегален ще се заключи, но винаги можеш да избереш някоя от следвашите точки.
  2. Инсталираш си легалния Windows, който си купил и започваш на чисто.
  3. Crack, премахващ защитата за Windows Genuine.
    1. Ако започнеш направо от тук може да пуснеш "инструмента" нормално.
    2. Ако си дошъл от т.1 ще трябва да стартираш Windows в Safe mode with Command Prompt и да стартираш "инструмент".
      Предупреждение: По този начин съществува вероятност, да не можеш да използваш Windows Update. По-малка е вероятността точно този "инструмент" да не сработи на твоя Windows/компютър. За да се застраховаш е хубаво да имаш втори компютър с интернет наблизо, който в случай на провал да ти помогне да си намериш правилния "инструмент".
      За да получиш необходимия инстумент пиши на ЛС, с e-mail адрес за да ти го пратя, заедно с инструкции.
  4. Не се сещам...
П.П. Не подкрепям нелегалното използване на Windows и всякъкъв друг софтуер. Ако някой иска да му обясня защо, нека отвори тема (ако не я изтрият). Помагам защото според 8180, той вече има закупен Windows.
Последна промяна от ArturDent на нед ное 22, 2009 12:31 pm, променено общо 1 път.
sasooooooooo - "специалист"
Възможно е, ако друг човек е инсталирал Уиндоуса да ти е взел легалния ключ и да ти е активирал пиратски.
LZ - специалист
Човекът има легален Windows (или поне така твърди). Нека хората, които дават идеи да дават решение, как да се ползва легално продукта. Това директно да съветваш да се кракне Windows-а в тази тема е най-малкото проява на ниско възпитание.
8180 - майстор
Благодаря на отзовалите се.
Да, купеният Win e пред мен, но не съм на 100% сигурен, че именно той е инсталиран - младежът, който обикновено ми доставя и "подкарва" компютрите нещо мърмореше по повод купения.
Обикновено ми подкарва Вин-а, вътрешната мрежа и Нета.
После аз си се боря с приложенията, шрифтовете, принтери, плотер, скенер, съвместимост със стари проекти и т.н., което понякога отива до към седмица. Чак тогава стария комп. се маха и новия става работен.

Естествено, заради тази проверка сега не искам да рискувам непланувано да се вкарам в този филм.

Притеснява ме това "заключване", за което пише Артър, пък и в насоките от Теди (към Майкрософт) не става категорично ясно КАК ИЗГЛЕЖДА РЕЗУЛТАТЪТ от "неуспешна" проверка. Ако е само някакво предупреждение - ОК!, но ако има вероятност за се окажа с блокиран комп. - ще го отложа за Коледа.
Всъщност, това последното ми е основния въпрос, както и къде евентуално локално мога да си проверя сам Win-а с достатъчна достоверност.

Абе, това някакви нови неща ли са? Досега с пиратския софт. не е имало такива проблеми? Нещо от този сорт мърмореше и въпросният младеж. Вярно, че не "смисля" особено по ОС, но на днешен ден да правят от всеки потребител комп. специалист ми е странно.
Благодаря.
ArturDent - Почти Безобиден
8180 От това което написа съм около 90% сигурен, че "младежа' не е инсталирал това, което ти си му дал.
Резултата на Теди, хмммммм....
Първо ти е дал линк за Windows 7. Като отидеш там ще те препрати на страница за XP, там вече ще ти иска да инсталира Windows Genuine .....
и стигаш до вариантите които съм ти казал аз (без да се хваля).
Последна промяна от ArturDent на пон ное 23, 2009 8:03 am, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Артър,
Четох подробно това на Теди:
Теди написа:
8180 Прочети
Това подсили съмненията ми, че може нещо да сгафя, като и твоето "заключване".
Що не ми отговориш на въпросчетата какво рискувам, ако се заема сам. Сигурно не е трудно - досега съветите ми се струват доста разностранни. Доколкото разбирам, имаше и предложение да си кракна читавия (ако е) Вин (възможно е това да е с най-малък риск, ако няма др. вариант за проверка).
Пък и тук съм "редови" лаик - нямам представа на кого да се доверя повече. :)

Поне да бяхте казали - "тури си го у лево - може да изчака" или "бегай бързо на майстор, че...", или "имай едно на ум, че това не е просто проверка, а капан, заложен от Майкрософт". Аз вече на свой риск да предпочета вариант.

Ама не - пак почвате да си намирате кусури един на др., а питащият Ви чете и се :?
petromaniq - специалист
8180, Аз пък се чудя :? , какво ли би станало, ако този купен Вин е бил регистриран вече от друг комп - само предположение !!! - диска " девствен " ли беше ? :wink:
8180 - майстор
Петро,
Абе вариантите станаха много. Целият комп. беше сглобен в офиса от 0. Той пича преди идваше подготвен с разни негови СД-та, ама Вина беше под ръка - неразпечатан, отлежал м.б. година. И после не е излизал от офиса. На 90% съм сигурен, че инсталира от него, ама дали всичко последващо (регистрации, активации и каквото там) е направено както трябва - не знам.
Там вече се бяха появили разни проблеми с кирилските шрифтове (пиатски) и му "пилях" на главата да внимава с това (без да съм наясно с това), че са ми важни и няма да мога да се оправя ако не тръгнат.

Някой каза, че Ъпдейта ми е на автоматично. Все си мисля, че ако нещо не беше наред, нямаше да работи и по последните ъпдейти също може да се поизясни картинката, ама не казват как-какво да гледам колегите.
Лека,
petromaniq - специалист
Ъпдейта ти е автоматично - докато трае " trial " период после почват подсещанията. Кирилските шрифтове не са проблем, да се направят постинсталация. Регистрацията може само от 1 единствен комп, защото на майкрософт им се праща пълна "снимка" на конфигурацията, след което регистрация от друг комп е невъзможна ( примерно да смениш процесор на машината си и край - това вече не е същият комп ) . А на теб ти е нужна само активация - освен, ако трябва да представяш документ за легализиран софт. на тукашните инспектори. Другото е :shock: да се биеш в гърдите, че си станал един от многото спонсори на " Microsoft ".

Тема "Windows Genuine Advantage Notifications" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: