• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
bobykafe - специалист
mitko414 написа:
Провери напреженията, които дава захранването -- най-лесно от BIOS-a.
С всичко друго съм съгласен, но досега не съм видял дъно да показва реални напрежения в БИОС... изключение правят тези за процесора.
Щом го прави при натоварване, трябва да се разбере кой компонент "кляка". Вариантите са захранване, видео, дъно, процесор. Изключвам паметта като фактор, защото ако е от нея и без натоварване ще го прави рано или късно.
Варианти:
захранване- елементарен тест- пусни тежък сайт и чрез експерименти ще установиш средното време за забиване. Моя въпрос е, дали се променя, ако отваряш и затваряш непрекъснато /без да спира/ ЦД-то???
видео- всичко, което го натоварва, ще води до забив. Дори / но не задължително/ някой нов и лъскав скрийн сейвър. Има и още много варианти за проверка, но или искат официално да си платиш, или си ги пазя като жокерчета, търси ги :wink: Работя сервиз и това ми плаща заплатата все пак.
Дъно- най- трудното за диагностика, щом няма видими проблеми, като надути кондензатори, блокирали вентилатори на чипсет-а или потъмняли области по дъното зад някой елемент. Теста е пак като видеото- пускаш въпросния тежък сайт и гледаш кое загрява много :)
Като цяло критерий е да можеш да си държиш пръста на него за минимум 3 до 5 секунди, зависи за какво говорим.
Процесор- ми няма да го крия, търси супер Пи теста, ако не устиска поне 10 минути, го остави да държи 1 час... ако и тогава не спре, направи поне 24 часа тест. Ако и тогава устиска, не е от процесор. Може да е от памет. С вградено видео ли си? Баси, на тоя комп му намирам проблема за 1 час... ако не успея, ще те тарифирам на половина за диагностика.... въх какво обещавам, спирам да пиша, спирам и бирата. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с комп - рестартиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: